Rakkauteen "hörähtäneen" Satuhäät-parin haastattelu

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Eilisessä Satuhäät-jaksossa näytettiin kuopiolaisen pariskunnan Henna ja Janne Vartiaisen ihanat häät. He menivät naimisiin viime kesänä ja jakoivat tärkeän päivänsä Satuhäät-katsojien kanssa. Pääsin haastattelemaan paria ja kyselemään, mitä heille kuuluu tänä päivänä. Kysyin heiltä myös Satuhäiden kuvaamiseen liittyvästä prosessista. Jos missasit eilen esitetyn jakson, pääset katsomaan sen täältä.
Kuva: Aliisa Ristmeri
Henna ja Janne tapasivat vuonna 2012 Jannen työpaikalla Kylpylähotelli Rauhalahdessa, jossa Janne edelleen toimii baarimestarina. Kihlautumisen jälkeen pari otti samanlaiset kihlatatuoinnit ja päästyään mukaan ohjelmaan Satuhäät-tatuoinnit, joissa lukee Satuhäät sekä häiden päivämäärä. Molemmat onkin kovia Satuhäät-faneja: ”Haimme Satuhäät-ohjelmaan, koska halusimme jakaa rakkaustarinamme muille. Meille naimisiin meno oli erityisen tärkeä, koska se oli molemmille ensimmäinen kerta. Olemme Satuhäät-faneja ja ohjelmaan hakeminen tuntui meille oikealta.”

Häitään pari suunnitteli aktiivisesti noin puoli vuotta. Pari päätyi valitsemaan juhlapaikaksi tutun, Kallaveden rannalla sijaitsevan Jätkänkämpän, jonka ihana tunnelma ja hyvä ruoka ovat tehneet pariin vaikutuksen. Vihkiminen suoritettiin Kallaveden kirkossa. ”Hääpäivän kohokohta oli vihkimistilaisuus. Oli ihana kohdata toinen kirkon käytävällä erillään vietetyn yön jälkeen, ja nähdä kaikki vieraat. Pappi puhui ihanasti ja ystävämme lauloi kirkossa meille.” Pari kertoo  koko päivän olleen täydellinen, mutta menneen todella nopeasti. Häävalssista pari nautti myös erityisesti, onhan tanssiminen parin yhteinen harrastus kuntosalin ohella.

Satuhäät-ohjelman kuvaamisen pari koki antoisana: ” Satuhäät-ohjelman kuvaaminen oli antoisaa. Aluksi tietysti jännitti, mutta tutustuessa kuvaajiin ja ohjaajaan meille jäi jopa ikävä heitä. Mielenkiintoista oli myös palauttaa mieleen kulunutta aikaa: mihin toisessa ihastui, mitä toisessa arvostaa, mikä meille on tärkeää kaiken kiireen keskellä. Koko ajan häitä valmistellessa pysyi mielessä miksi toista rakastaa, arvostaa ja miksi toisen kanssa haluaa avioliittoon.” Haastellisena pari koki ainoastaan kuvauspäivien järjestelyn työkiireiden keskellä. 

Kuva: Yle Pressi
80 vieraan joukosta kenellekään ei ollut ongelma, että juhlapäivä kuvattiin Satuhäät-ohjelmaan: ”Ensireaktio ihmisillä oli, että eivät halua kamerakuvaan, mutta hetken mietittyään asia ei tuottanut ongelmia. Sanoimme kaikille, että meitä kuvataan pääasiassa, mutta toki kuka tahansa saattaa näkyä kuvissa satunnaisesti. Kaikilta, jotka olivat äänessä, pyydettiin kuvauslupa. Vain yksi ei suostunut tähän. Häiden jälkeen moni sanoi, että turhaan jännittivät kameroita.”

Nyt, reilu puoli vuotta hääpäivän jälkeen pari kertoo viettävänsä rauhallista arkea nauttien toisistaan ja tehden pientä pintaremonttia kodissaan:  ”Remontointi jatkuu vielä. Haaveilemme myös matkustamisesta uudelleen Turkkiin, jossa vietimme häämatkamme. Edelleen muistamme toisiamme arjen keskellä pienillä teoilla ja rakkauden osoituksilla. Yhteiset harrastukset täydentävät päiviämme.”

Vartiaisen pariskunnalla on muutama neuvo hääpareille, jotka tällä hetkellä suunnittelevat häitään: "Turhaa stressiä ei kannata ottaa. Asioiden järjestely kannattaa toki aloittaa ajoissa ja kirjata ylös, mitä on hoidettu ja mitkä asiat hoitamatta, jotta pysyy itse tilanteen tasalla. Nauttikaa päivästänne ja luottakaa, että kaikki onnistuu. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, mutta turhaan ei kannata panikoida. Päivä menee nopeasti. Olkaa omia itseänne, päivä on Teidän! Kannattaa myös jakaa vastuuta luotettaville henkilöille, esimerkiksi kaasolle ja bestmanille."

Kuva: Yle Pressi

8 kommenttia:

 1. Katselin tämän jakson eilen, oli ehkä yksi parhaista koskaan nähdyistä satuhäät-jakoista. Superihana pariskunta!

  VastaaPoista
 2. Katsoin tämän eilen ja sulhokin istui aluksi vieressä, mutta totesi sitten, että aivan liian söpöä hänelle ja karkasi toiseen huoneeseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :D Ehkä hän ei vaan kehdannut näyttää omaa herkistymistään? ;)

   Poista
 3. Ihana pari <3 Katsoimme miehen kanssa molemmat jakson eilen, oli todella ihana, ja oli kiva lukea tämä haastattelu, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 4. Ihana pari! Täytyykin katsoa vielä tuo jakso. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |