Mitä hääpuku "saa" maksaa? Hääpuvun osuus budjetista

lauantai 24. elokuuta 2013

Heippa vaan! En aio pahoitella blogihiljaisuutta, sillä olen nauttinut lomastani täysin rinnoin ja suht tietokone/nettivapaana. Miten ihanaa olikaan lukea kerralla bloggauksianne puolentoista viikon edestä! :) Lomalla mietin hieman häitämme, kävimme katsomassa hääpaikkamme uudelleen (halusimme nähdä, miltä se suunnilleen näyttää hääajankohtanamme) ja piipahdettiin Finnmarin tehtaanmyymälään Hollolassa. Sieltä löytyi iso kasa tuikkukuppeja ja erittäin sopuhintaan. Suosittelen kyseistä kauppaa! :) Tässäpä Hollolan myymälän esite.

kuva
Mutta asiaan! Minulla on viikon päästä lauantaina aika hääpuvun sovitukseen. Tilasin erään hääpukuliikkeen kautta erään suunnittelijan puvun liikkeeseen ilman ostopakkoa. Olin haaveillut tästä puvusta jo useamman tovin ja luullut, ettei missään täällä Suomessa ole myynnissä kyseisen suunnittelijan pukuja. Sitten sattumalta löysinkin yhden ainoan liikkeen ja tilasin puvun samoin tein sinne. (Kerron kyllä myöhemmin, mistä liikkeestä ja suunnittelijasta on kyse!)
kuva
Tilausta tehdessäni mietin puvun hintaa, se oli nimittäin reippaasti enemmän kuin mitä olin alunperin suunnitellut. Kysyin sulholtani, mikä on hänen rajansa pukuni hinnalle ja hän sanoi sitten tietämättään puvun hintaa täsmälleen sen hinnan. Rohkenin sitten tilaamaan puvun, vaikkakin päässäni pauhasi ristiaallokko; onko järkeä käyttää yhteen pukuun niin paljon rahaa? ja sitä pukua pidetään elämän tärkeimpänä päivänä, joten saa kai se maksaa?

kuva
Halusin miettiä asian halki ja poikki ennen kuin menen sovittamaan pukua, sillä jos olisin päätynyt siihen lopputulemaan, että puku on liian kallis, en olisi edes tilannut sitä sovitettavaksi. Pikkuhiljaa innostus lähenevästä puvun sovituksesta on kasvanut ja tänään mieleeni putkahtikin eräs ajatus ja vahvistus sille, miksei puku ole liian kallis; äitini hääpuku. Äitini on niin monet kerrat harmitellut sitä, ettei hänellä aikanaan (35 vuotta sitten) ollut varaa ostaa unelmiensa hääpukua. Puku on todella ollut äitilleni se oikea, sillä hän osaa edelleen kuvailla sen niin tarkasti. Äitini tyytyi astumaan avioon toisessa puvussa, erittäin kaunis oli toki sekin. Minä en halua samanlaista tilannetta, että vielä vuosienkin päästä muistelen pukua, jonka olisin oikeasti halunnut. Tiedän, ettei voi ihan yksiselitteisesti ajatella, että kyllähän ne rahat jostakin siihen unelmien pukuun löytyy, vaan tiedän, että sinne menee hops veronpalautukset ja silti vaaditaan monen monta työvuoroa.

kuva
Hääbudjetistamme hääpukuni haukkaisi noin 15 prosenttia, mikä minusta ainakin kuulostaa paljolta. Entä teistä? Montako prosenttia hääbudjetistanne olette varanneet puvullenne? Tiedän, että on vähän kuivaa ajatella asiaa tältä pohjalta, mutta ajatus vain putkahti mieleeni. :)
kuva
Ja hei, eihän sitä voi tietää, onko tämä tilaamani puku sittenkään sopiva ja juuri se oikea minulle. Jännittämään jäädään! :)

6 kommenttia:

 1. Jokainen kai toivoo löytävänsä puvun halvalla. Itse olen laittanut puvun hintakaton 2000-2500e. Hirveä summa, mutta pelaan varman päälle. En halua sovittaa hinnan mukaan vaan tunteen. Olen myös sovitellut käytettyjä pukuja ja toivon et jostain löydän unelmieni puvun. Tärkeintä on et itse rakastaa pukua, se on vain rahaa :P

  VastaaPoista
 2. Hääpuvun pitää olla mieluinen. Itselläkin budjetti vähän ylittyi hääpuku ostoksilla, mutta ei haittaa. Hääpäivänä on varmasti onnellinen, että panosti pukuunsa. :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin haaveilin löytäväni puvun jollain tuhannella eurolla, mutta sitten törmäsin unelmapukuun ja budjetti vähän kasvoi, mutta pysyi silti hyvin kohtuullisena (alle 2000€ lisukkeineen). Ei kaduta ollenkaan, ainakaan vielä, että päädyttiin pistämään pukuun vähän enemmän rahaa, sillä oikeasti aion mennä naimisiin vain kerran elämässäni ja silloin myös haluan sen olevan kaikilta osilta niin täydellistä kuin mahdollista. Tunnen myös itseni ja tiedän, että olisin varmasti häiden jälkeen harmitellut sitä etten valinnut unelmapukuani vaan jonkun vähemmän kivan vaihtoehdon. Upean puvun saa varmasti myytyä eteenpäinkin, jos vain siis raaskii, joten jos se puku tuntuu oikealta niin valitse se! :)

  VastaaPoista
 4. Oman pukuni kohdalla selvisin todella halvalla. Toki kokonaisuudessaan häissämme tulee olemaan pieni budjetti. Unelmapuku löytyi ja mittatilaukselle + tulli- ja postimaksulle yhteishintaa oli n. 160€. Tärkeintä on kuitenkin se, että puku näyttää omalta. :)

  VastaaPoista
 5. Tärkeintä on se että tulee sellainen tunne että on saanut juuri sen puvun, minkä on halunnut. Ettei joudu tyytymään kakkosvaihtoehtoon. :) 15 % budjetista kuulostaa ihan kohtuulliselta :) oma budjettini puvulle oli 2000 e ja alitan sen huntuineen ja korjausompeluineen noin viidellä sadalla. Pukuun saa helposti tuhlattua vaikka kuinka paljon, mutta kannattaa miettiä mistä haluaa maksaa.

  VastaaPoista
 6. Mä vuokrasin oman pukuni ja hintaa tuli alle 400 euroa. Siihen tehtiin korjausompelut niin hyvin, että puku oli erittäin istuva, tukevan ja oman tuntuinen hääpäivänä. Lisäksi etuosan koristeeksi ommeltiin muutamalla pistolla sukuni naisilla kiertänyt koru, joka toi pukuun persoonallisuutta sekä henkäyksen historiaa. Hääpäivän jälkeen puku lähti takaisin vuokraamoon eikä minua harmita tippaakaan, etten ostanut pukua omaksi, koska se liittyy vahvasti hääpäivään eikä samaa saa takaisin, vaikka pukua kotona sovittelisikin jälkeenpäin, sillä hääpäivän look on kuitenkin kokonaisuus kampauksineen ja meikkeineen. Mutta tämä on tosiaan vain yksi näkökulma ja ymmärrän toki, että toisille se on tärkeämpi ja suurempi osa budjettia. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |