Colours!

maanantai 24. syyskuuta 2012

kuva
 Ainakin yksi asia on häidemme suunnittelussa ollut alusta asti selkeää, nimittäin värit. Itse asiassa ehdinpä  höpöttää häiden teemaväreistä äidilleni jo ennen kosintaa. :D  Inpsiraationa minulla oli vihreävalkoisella liinalla olevat vaaleanpunaiset ruusut, joiden taustalla oli vaaleanvihreät verhot. Tiedän kyllä, että kyseiset värit ovat melko perinteiset häiden teemaväreinä, mutta mielessäni ei ole edes käynyt, että ne voisivat olla jotkin muut.

kuva
Olen toki katsellut muitakin väriyhdistelmiä ja vahvana kakkosena onkin vanhan vaaleanpunaisen ja sinertävän harmaan yhdistelmä. Hauskaa olisi myös yhdistellä kaikkia sateenkaaren värejä, mutta se ei taida olla meitä.
kuva
kuva

Sävyillä luodaan vaikutelma, riippuen sävystä väri voi näyttää arvokkaalta tai halvalta, surulliselta tai iloiselta ja niin edelleen.  Meidän tavoitteenamme olisi löytää ne sävyt, jotka kuvastavat herkkyyttä, iloa, rakkautta ja arvokkuutta. Ne sävyt, jotka ovat raikkaita ja silti lämpimiä.


Minua kiinnostaa muutenkin värioppi ja saanpahan nyt juhlien varjolla opiskella sitä lisää. Mielenkiinnosta etsin jo tietoa, mitä meidän häävärimme symboloivat.

Valkoinen on viisauden ja puhtauden väri. Se kääntää uuden lehden elämässä. Liiallisena se on steriili ja kertoo jäätyneistä tunteista. Muiden värien yhteydessä käytettynä valkoisella on usein voimakkaasti selkeyttävä ja kirkastava vaikutus. (Valkoinen on kevyt. Eräissä testeissä psykologit totesivat, että ihmisen on vaikeampi nostaa mustia laatikoita kuin valkoisia laatikoita, vaikka mustat olisivatkin valkoisia kevyempiä.)

Vaaleanpunainen viestii lempeyttä ja empatiaa.Vaaleanpunainen liittyy epäitsekkääseen rakkauteen, lempeyteen ja hoivaamiseen. Sillä on rauhoittava vaikutus ja se tuo lohtua tunne-elämään. 

Vihreä viestii rauhallisuutta ja vakuuttavuutta, ja se osoittaa myös luovuutta ja mielikuvitusta.Vihreä on rakkauden ja huolenpidon väri. Se merkitsee itsensä ja toisten rakastamista. Vihreä parantaa ja hoitaa. Se myös lisää toivoa ja luottamusta. 

Tulkitsepa tuosta nyt sitten! :D Miten te päädyitte häidenne teemaväreihin? Oletteko ottaneet huomion värien merkityksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |