Juhlien parhaat drinkkireseptit

perjantai 2. syyskuuta 2016

Ajattelin perjantain kunniaksi julkaista reseptikirjassani olevia juomaohjeita. Jos drinkkihammasta ei kolota tänään, ohjeista voi ottaa vinkkiä häiden tai muiden juhlien drinkkibaariin. Olen huomannut, että monissa juhlissa drinkkibaari toimii erinomaisesti. Vieraat tykkäävät tehdä itse drinkkejä ja koristella niitä esimerkiksi cocktail-tikuin, pillein ja sateenvarjoin. Drinkkibaari toimii samalla ohjelmanumerona. Jos järjestää juhliinsa drinkkibaarin, kannattaa valita muutama suht helposti toteutettava drinkki, johon löytyy ainekset helposti ja joista uskoo vieraiden tykkäävän. Häissä hääparille voi luoda oman drinkin. Esimerkiksi meidän häissä sulhaseni drinkki oli "Turmiön kätilö" ja minun "Pimeyden morsian". Häidemme drinkkibaari näytti tältä. Samasta postauksesta voit katsoa myös vinkkiä hääjuhlan juomamäärän varaamiseen. 



LEMPEÄN ONNEN APILA

1/2 dl      Sourz Applea 
1 1/2 dl   greippilimonadia 
1 1/2 dl   päärynälimonadia
               omenasiivuja

Kaada kaikki nesteet tarjoilulasiin ja sekoita drinkkilusikalla. Lisää pari omenasiivua. Tämän drinkin voi toteuttaa myös boolina. 



LIA IN LINGERIE

2 cl        Sourz Applea
1 cl        vodkaa
1 cl        giniä
10 cl      inkiväärilimonadia
1/2        lime lohkoina 
              jäitä 

Murskaa limelohkot lasin pohjalle. Lisää alkoholit. Laita lasiin runsaasti jäitä ja lisää inkiväärilimonadi. Sekoita drinkkilusikalla. 



SAILOR TOM

2 tl         ruokosokeria
1/2         lime
7            mintunlehteä
33 cl      inkivääriolutta
4 cl        tummaa rommia
              jäitä

Mittaa rommi, mintunlehdet ja lime lasiin. Murskaa lime. Lisää sokeri ja jäitä sekä lopuksi olut. Sekoita drinkkilusikalla. 



TURMION KÄTILÖ

2 cl      viskiä
2 cl      banaanilikööriä
12 cl    coca colaa

Kaada kaikki nesteet tarjoilulasiin, sekoita lusikalla ja nauti. 



MY GREEN SUMMER 

Tämä drinkki on valittu maailman parhaaksi ja sen kehittäjä on suomalainen baarimestari Greta Grönholm. 

2 cl      omenasiirappia
3 tl      passionhedelmäsiirappia
1 tl      kurkkusiirappia
1 tl      limemehua
2 tl      päärynävodkaa
10 cl   prosecco-kuohuviiniä 

Mittaa ainekset kuohuviiniä lukuunottamatta lasiin. Siivilöi laakeaan kuohuvalasiin. Kaada päälle kuohuviini. 



Mikä on lempidrinkkisi? :)

2 kommenttia:

  1. Erityisesti tuo viimeinen kuulostaa aivan äärimmäisen hyvältä! Täytynee ottaa joskus työporukan kanssa kokeiluun ;) Mä en itse kotosalla tai "siviilissä" niinkään alkoholia juo, mutta satunnaisesti työporukan kesken tulee skoolattua kuohuvalla niin merkkipäivien kuin onnistumistenkin kunniaksi. Tämä olisi ehdottomasti hauskaa vaihtelua!

    Olisi muuten hirmuisen mukava päästä lukemaan esimerkiksi alkoholittomiakin ideoita drinkeiksi, mikäli sellaisia sattuu sulta pöytälaatikosta löytymään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Ainekset ovat sen verran erikoisemmat, että kannattaa isommalla porukalla kokeilla sitä. :) Oma suosikkini näistä drinkeistä on Sailor Tom.

      Hyvä idea nuo alkoholittomat drinkkiohjeet, laitan ehdottomasti korvan taa! Harvemmin tulee tehtyä alkoholittomia drinkkejä, mutta niitäkin toisinaan. Esimerkiksi lempparini alkoholittomista alkujuomista on KontioMehun valmistama Lehtikuohu. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |