Juhla-alan ammattilaiset: Juhlapukumyyjä Henni Tuunainen

torstai 15. syyskuuta 2016

Tänään haastattelussa on pukumyyjänä työskentelevä Henni Tuunainen naisten morsius- ja juhlapukujen erikoisliikkeestä Zazabellasta Helsingistä. Ostin oman hääpukuni nimenomaan Helsingin Zazabellasta noin kaksi ja puoli vuotta sitten. Minuun teki silloin vaikutuksen pukuvalikoiman ohella loistava asiakaspalvelu, joka sai hääpukujen sovitushetken ja oman olon tuntumaan erityiseltä. Juttelin Hennin kanssa pukumyyjän työpäivästä sekä siitä, mitä hääpukuaan hankkivan kannattaa miettiä ennen pukuostoksilla menoa. Lisäksi juttelimme muun muassa tämän hetken hääpukutrendeistä.  

Henni Tuunainen / Zazabella

Henni Tuunainen toimii pukumyyjänä Zazabella –nimisessä morsius- ja juhlapukujen erikoisliikkeessä Helsingissä. Henni on työskennellyt hääpukujen parissa noin kolme vuotta. Zazabella on Suomen suuri naisten morsius- ja juhlapukujen erikoisliike kuudella ympäri Suomea sijaitsevalla kaupallaan sekä nettikaupallaan. ”Pukuvalikoimastamme löytyy kymmeniä kansainvälisesti tunnettuja merkkejä. Lisäksi valmistamme omaa monipuolista Dazzling -mallistoamme.” Henni kertoo Zazabellan pukuvalikoiman olevan laaja, joten pukuja löytyy laidasta laitaan eri tyyleistä eri vartalotyypeille. Pukujen lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen ammattimaista sovitus-, ompelu- ja stailauspalvelua: ”Usein standardikokoiset puvut vaativat muokkausta. Ammattitaitoinen ompelijamme tekee pukuihin muokkauksia ja korjauksia. Juhlatyylin viimeistelemme etsimällä pukuun sopivat asusteet.”


Kuva: Henni Tuunainen 


”Työpäiväni sisältää pukujen sovitusta, mieleisen mallin kartoittamista,
tilauksen tekoa asiakkaan kanssa, pukujen höyrytystä
sekä puhelimeen ja sähköposteihin vastaamista.”

Henni kertoo työpäiviensä alkavan sähköposteihin sekä tuotetiedusteluihin vastaamalla. Aamulla ennen liikkeen avaamista hän etsii päivän asiakaspuvut valmiiksi sovitusta varten, lähettää tilaukset eteenpäin, huolehtii liikkeen siisteydestä, purkaa kuorman ja hoitaa muita jokapäiväisiä askareita. ”Liikkeen avattuamme päivä sujuu asiakaspalvelun parissa. Asiakkaita tulee sekä ajanvarauksin että ilman. Sesonkiaikaan päivät ovat hyvin vilkkaita ja jokainen päivä on erilainen.”


Hääpuvun hankkiminen

Kysyin Henniltä, mitä pukujaan hankkivan hääparin kannattaisi miettiä etukäteen ennen pukuostoksille menoaan. Henni nostaa ensimmäisenä esiin merkkipukujen tilausajan: ”Pukuostoksille tullessa on hyvä huomioida, että merkkipuvuilla tilausaika voi hyvinkin olla 5-6 kk. Lisäksi ompelumuutoksille on hyvä varata aikaa 1-1,5 kk. Hääparin kannattaa siis lähteä puvun etsintään ja ostoksille hyvissä ajoin, esimerkiksi 7 kk aiemmin.” Henni kuitenkin huomauttaa, ettei ole hätää, vaikka häät olisivatkin pian, sillä liikkeestä löytyy monipuolisesti pukuja. Myös mallipuvut ovat ostettavissa, jolloin puvun saa heti mukaansa.

Kuva: Zazabella 
Henni neuvoo ennen ostoksille tuloa miettimään, minkä tyylistä pukua hakee: ”Tällöin myyjän on helpompi etsiä morsiamen kanssa yhdessä unelmien pukua sekä ehdottaa pukuja, mitkä voisivat sopia morsiamelle.” Henni kannustaa tulemaan pukuostoksille avoimin mielin ja sovittamaan myös pukuja, joita ei välttämättä tulisi itse ajatelleeksi: ”Ammattitaitoinen myyjä tuntee pukuvalikoiman ja osaa sanoa, mikä malli sopii millekin vartalotyypille. Monesti puku, joka ei miellytä välttämättä henkarissa roikkuessaan, yllättää ja onkin täydellinen!”

”Tärkeää on, että hääpuku on oman tyylinen, korostaa
 parhaita puolia ja on mukava päällä.”

Hennin mukaan hääpukuun kannattaa panostaa, koska hääpäivä on erityinen päivä elämässä: ”Hääpäivänä juhlapari on keskipisteenä ja hääkuvia tulee ihailtua vuosienkin päästä. Laatuun kannattaa panostaa.” Henni kertoo laadun näkyvän puvun rakenteissa, materiaaleissa ja yksityiskohdissa.

Kuva: Zazabella 

Hääpukujen trendit

”Naisten hääpukeutumisessa suurin trendi on edelleen pitsi. Kevyitä sekä merenneitomallisia pitsipukuja näyttävillä selkämyksillä sekä yksityiskohdilla on paljon.” Henni kertoo, että myös kevyitä näyttäviä iltapukutyyppisiä sekä keijukaismaisia, boheemeja pukuja kysytään paljon. Lisäksi hän nostaa esiin samppanjan ja nuden sävyisten, perinteisestä ivoryn väristä poikkeavien pukujen suosion. Henni uskoo pitsin pitävän pintansa myös jatkossa. 

Kuva: Zazabella 
Kuva: Zazabella 

Terveiset Elämäni päivä –blogin lukijoille

Henni toivottaa Elämäni päivä –blogin lukijoille aurinkoista alkusyksyn jatkoa. ”Toivotan kaikki morsiamet ja juhlavieraat tervetulleeksi tutustumaan Zazabellan kattavaan pukuvalikoimaan.”

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi! :) Just eilen kävin sovittelemassa kyseisessä paikassa pukuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Löytyikö sieltä mieluisaa hääpukua?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |