Juhla-alan ammattilaiset: Sokerileipuri Odetta Lee-Simmons

torstai 29. syyskuuta 2016


Ennen kuin alat lukea juttua, varoituksen sana: luultavasti alat himoita makeaa. Tänään nimittäin haastattelussa on sokerileipuri Odetta Lee-Simmons Pink Vanilla American Bakerystä (entinen Pink Vanilla Dessert). Juttu on kuorrutettu suurella määrällä mitä herkullisemman näköisiä kakkuja ja leivonnaisia, jotka varmasti herauttavat veden kielellesi. Juttelimme Odettan kanssa muun muassa sokerileipurin työpäivästä, hääkakkujen trendeistä sekä mitä juhlaleivonnaisia tilatessa kannattaa ottaa huomioon. 

Kuvat: Odetta Lee-Simmons


Odetta Lee-Simmons / Pink Vanilla Desserts


Sokerileipuri Odetta Lee-Simmons pyörittää miehensä Granger Simmonsin kanssa Pink Vanilla American Bakery –leipomo-konditoria-kahvilaa Turun keskustassa. Musiikkiakin yhdessä tekevä pariskunta on toiminut yrittäjinä vuodesta 2012 lähtien, jolloin he muuttivat USA:sta Suomeen. Pink Vanilla Desserts eli PVD on amerikkalainen leipomo-konditoria-kahvila, joka tarjoaa sekä suolaisia että makeita tuotteita paikan päällä nautittaviksi, mukaan otettavaksi ja tilaustyönä. Lisäksi yritys valmistaa fantasia- ja hääkakkuja. 

”Leivomme kaikki tuotteet itse, ja ideana on tuoda

 suomalaisille pala aitoamerikkalaista makumaailmaa.”


Leivonnaisten lisäksi yritys tarjoaa sokerimassakoristekursseja sekä tekee tilauksesta kakunkoristeita. Uusimpana palveluna yrittäjäpariskunta on tuonut Turkuun Cake Smash –kuvaukset: ”Cake Smash –kuvauksissa lapsesta otetaan 1-vuotis kuva söpöissä vaatteissa ja teemaan kuuluvalla taustakuvalla, kun hän syö käsin kakkua, ja luonnollisesti sotkee samalla.” Pink Vanilla American Bakeryn tiloissa on myös mahdollista järjestää juhlia. 

Odetta kertoo työpäiviensä vaihtelevan jatkuvasti: ”Joskus olen koko päivän leipomassa, joskus olen koko päivän toimistotöissä ja toisinaan ravaan kauppojen, leipomon, liikkeen ja lastentarhan väliä koko päivän.”Juhlaleivonnaisten tilaaminen


Kysyin Odettalta, kuinka kauan ennen juhlaa leivonnaiset kannattaa tilata. Yrityksen päivittäiseen valikoimaan kuuluvat muun muassa kuppikakut, browniet ja kanelipullat, joita voi tilata muutaman päivän varoitusajalla. Erikoisemmat leivonnaiset kannattaa tilata ainakin viikkoa aiemmin: ”Jos kyseessä on iso kakku, kannattaa tilata ainakin 2-3 viikkoa aiemmin, mutta mielellään jopa pari kuukautta aiemmin, varsinkin jos on kyse hääkakusta. Normikakut, eli sellaiset mihin ei tarvitse muovailla kukkia tai monimutkaisia koristeita, voimme toteuttaa yleensä viikonkin varoajalla.” Odetta mainitsee, että mikäli aikatauluun mahtuu, kakun pystyy toteuttamaan jopa 2-3 päivän varoajalla. Tilaamista ei kuitenkaan kannata jättää viime tippaan, sillä PVD:n kalenteri täyttyy usein nopeasti etenkin viikonloppujen suhteen. 

”Hääkakku kannattaa tilata pari kuukautta ennen juhlaa.”


Odetta neuvoo täytekakun tilaajaa miettimään juhlan henkilömäärän, makumaailman, teeman ja värit. ”Sähköpostin liitteeksi voi laittaa esimerkkikuvia sen tyylisestä kakusta, jonka juhlaansa haluaisi.” Odetta kertoo monikerroksisten kakkujen olevan tällä hetkellä suosittuja. ”Metallinhohtoisuus, esimerkiksi kultapinta on tällä hetkellä trendikäs. Myös röyhelöt koristelussa ovat suosittuja sekä maalaaminen kakun pintaan.” Lisäksi nousussa ovat nakukakut. Ulkomailla kakkutrendeissä jyllää abstraktit muodot. Terveiset Elämäni päivä –blogin lukijoille


Pink Vanilla American Bakery muutti juuri Turussa ja se löytyy nykyään osoitteesta Maariankatu 2. Muuton yhteydessä ennen Pink Vanilla Dessert –nimellä tunnettu yritys vaihtoi nimensä kattamaan laajemmin yrityksen tuotevalikoiman: ”Valikoimamme suolaisella puolella tulee laajenemaan uuden tilan myötä jonkin verran, joten tervetuloa testailemaan! Tehdään syksystä yhdessä maukas ja herkullinen!” 

Pink Vanilla American Bakeryä voi seurata Facebookissa ja Instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |