Kun kymppitonnikaan ei riitä häämatkaan - luopuako häämatkahaaveestamme?

perjantai 27. maaliskuuta 2015

kuva
Mieheni kanssa olemme pitkään haaveilleet häämatkasta Australiaan ja häämatkakassaakin on kartutettu ihan mukavasti. Heti häiden jälkeen kävimme edullisella "harjoitushäämatkalla", ja viime ajat olemme tarkemmin suunnitelleet matkaamme. Tiedossamme on tottakai ollut, että Australia on hintava maa ja lentäminen sinne maksaa (ja vie aikaa). Sen takia ajattelimmekin, että hoidetaan matkajärjestelyt ajoissa kuntoon ja varataan jo nyt matkat joulukuuksi, koska mitä aiemmin esimerkiksi lennotkin varaa sitä edullisemmin ne saa. No... Myöhässähän tässä taidetaan jo olla.

Okei, tilanne on siis tämä: otin yhteyttä erääseen matkanjärjestäjätahoon, jolta sain kuulla, että joulu-tammikuun vaihde on kovinta turistisesonkiaikaa Australiassa ja edullisimmat lennot varataan vähintään vuosi etukäteen jo (en edes tiennyt, että lentoja on mahdollista varata yli vuosi etukäteen...). Hotellien hinta triplaantuu joulun ja uuden vuoden aikaan. Matkanjärjestäjä ehdottikin, että jos saisimme kasaan kymppitonnin, voisimme matkustaa esimerkiksi ensi vuoden huhtikuussa Australian etelärannoille. Silloin tosin on viileää, mutta silloin rahamme riittäisivät matkaan.

kuva
Taitaa siis jäädä Sydneyn uuden vuoden ilotulitukset vain haaveeksi...

Kymppitonnihan on ihan sikamainen määrä rahaa. Mutta ei Australiaan asti toisaalta halua matkustaa nuukailemaankaan, vaan todella nauttimaan paikasta ja matkasta. Häämatka on kerran elämässä-kokemus ja Australia olisi varmasti ihan mieletön paikka viettää se. Toki kyseessä on vasta yhden matkanjärjestäjän antama hinta-arvio, mutta mitä olemme itseksemme katsoneet, niin aika paljon rahaa matkaan saa tosiaan varata. Sitten taas toisaalta kymppitonnilla saisi aivan upean matkan vaikkapa Aasiaan ja lisäksi uuden television ja mitä kaikkea. :D

Löytyisikö teiltä vinkkejä, kuinka säästää matkakustannuksissa? Paljon itse olette/olisitte valmiita panostamaan häämatkaan?

Mitä te tekisitte asemassamme? Alkaisitteko etsiä toista, edullisempaa häämatkakohdetta vai pitäisittekö haaveestanne kiinni ja säästäisitte lisää rahaa? :)

kuva

15 kommenttia:

 1. Olin vuosi sitten Australiassa työmatkalla enkä yhtään ihmettele matkanjärjestäjän budjettisuositusta. Ihan käsittämättömän kallis maa on kyllä kyseessä. Toisaalta oli se kyllä aika elämys päästä silittämään kengurua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se... Ja jos nyt muuttaisimme suunnittelmiamme, niin paljonkohan jäisi ajan mittaan kaivelemaan vaikkakin kallis maa on kyseessä?.. Vaan kengurun silittämistä ei unohtaisi varmasti koskaan! :D

   Poista
 2. Minun vinkkinä on kysellä vielä joltakin toiseltakin matkanjärjestäjältä, sillä kun me kyselimme tarjouksia olivat halvimmat lennot meidän reissullamme vajaan kolme tonnia yhteensä (Helsinki - Singapore - Australia - Uusi-seelanti ja takaisin) ja kalleimmillaan reilun kolme tonnia / nenä :) Itse katsottuna emme myöskään olisi löytäneet niin edullisia lentoja, joilla nyt lensimme.

  Me lähdimme reissuun helmikuussa, jolloin high season oli jo ohi, mutta ilmat Sydneyssä vielä oikein lämpimät! Kannattaa siis ehkä miettiä ajankohtaa uusiksi, vaikka kyllähän noi ilotulitukset olis varmasti aivan supermagea kokemus :) Tosin helmikuussa kiinalainen uusi vuosi (google sanoo, että 7.2.2016 vaihtuu) aiheuttaa sen, että kiinalaiset ovat lähteneet sankoin joukoin lomailemaan, mutta sekin on viikossa tai kahdessa ohi.

  Minun mielipiteeni on, että säästätte ja menette minne olette haaveilleet! Jos ette mene nyt, niin milloin sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä se piti sanoa, että lentoliput eivät välttämättä ole ollenkaan edullisimmillaan näin kauan ennen matka-ajankohtaa! Kannattaa siitäkin kysyä tosin mielipidettä joltain minua fiksummalta, mutta käsittääkseni lippujen hinnat notkahtavat jossakin puoli vuotta - neljä kuukautta ennen reissua. Tosin silloin osa lennoista saattaa olla jo täynnä, mutta jos esim. lentopäivällä ei ole niin väliä, niin luulisi sopivan lennon löytyvän.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistäsi! Laitettiinkin juuri yhdelle toiselle matkanjärjestäjälle kyselyä. Helmikuu olisi sinänsä ihan ok aika matkustaa, mutta lomien ja esimerkiksi opiskelujen kannalta joulukuu vain olisi helpoin. Ja malttaako odottaa miten pitkälle ennen reissua ennenkuin varaa liput. Pähkäiltävää siis riittää vielä! :)

   Poista
 3. Voih, oon haaveillu joskus pääseväni Sydneyyn uudeksi vuodeksi, mutta ei taida tapahtua ihan lähiaikoina! :D Ite oon ehkä sitä mieltä että häämatka on se elämän tärkein matka - ja monelle ehkä myös ainoa jolloin voi luvan kanssa törsätä johonkin ihan yltiöpäiseen. :) Ainakin meillä reissailu on muuten yhtä nipistelyä ja pihistelyä, niin olisi edes elämässä se yksi matka jolloin panostaa juuri meihin ja meidän hyvinvointiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, sillä ajatuksella mekin ollaan tätä matkaa mietitty. Kivahan se olisi sitten kiikkustuolissa muistella, että olipa ihana häämatka, jolla käytiin katsomassa uuden vuoden vaihtumista Sydneyssä. :)

   Poista
 4. Kannattaa ehdottomasti varata itse lennot ja hotellit, saatte ne selkeästi halvemmalla kun matkatoimisto ei ole ottamassa omaa siivuaan välistä. Ausseihin voi saada lennot jopa tonnilla jos varaa ajoissa. Kaverini oli viime marraskuussa kolme viikkoa ausseissa ja hän sanoi että kokonaisuudessaan matkaan meni 3000€/hlö. Ja he yöpyivät ihan kunnon hotelleissa koko matkn ajan ja kävivät Whitsundaysilla joka toi aika ison lisäkustannuksen. Että kaksi henkeä kyllä matkustaa reippaasti alle kymppitonnilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, vaatii vaan hieman enemmän panostusta itseltä. Kiva kuulla, ettemme olekaan ehkä tuomittuja niin yltiöpäiseen, kymppitonnin budjettiin! :)

   Poista
 5. Apua, miten voi olla noin kallista! Mä en Australian reissujen hinnoista tiedä, kun en ole siellä käynyt eikä sellaista reissua ole nyt suunnitteilla, mutta en todellakaan tiennyt että se voisi olla noin hintavaa. Luulin että se olisi jotain samaa luokkaa kuin meidän New York - Miami -reissu. Me ollaan kaksi viikkoa reissussa ja matkajäsjestäjä sanoi, että yli 3000€/hlö menee varmasti. No, varattiin omatoimisesti ja meillä on nyt lennot ja majoitukset kahdelle hengelle yhteensä tuolla 3000 eurolla. Olen siis pitkältä omatoimireissujen kannalla, mutta en osaa sanoa olisiko sillä kuinka paljon vaikutusta teidän reissunne hintaan. Nopeasti momondosta katsottuna meno-paluun (HKI-Sydney) yhdelle saisi 890-2500 eurolla riippuen lennon operoijasta, kestosta ja välilaskujen määrästä. Me katsottiin tuota kautta lentojen hintoja ja varattiin lopulta kilroy travelsin kautta. Hotellit varattiin trivagon kautta. Hotellihuoneisiin ei haluta laittaa kauheasti enempää kuin 100 euroa yöltä. Tehtiin hieman sellaista kompromissia, että varattiin osaksi matkaa hieman huokeampi ja vaatimattomampi ja sitten maksettiin muutamasta yöpymispaikasta hieman enemmän.

  Meillä ei olisi varaa laittaa 10 000 euroa häämatkaan. Tämä 3000 on aikalailla meidän yläraja ja hetken sekin tuntui liian isolta summalta tuhlattavaksi heti häiden jälkeen. Onneksi saatiin lahjarahoja! :) 10 000 euron kohdalla alkaisin jo miettiä, mitä kaikkea muuta sillä voisi saada ja kuinka iso osuus se olisi meidän asuntosäästöistä. Mutta se johtuu vain siis meidän elämäntilanteesta ja kuinka iso raha se meille on siihen nähden. Jos rahaa olisi, elämykset ovat hyvä "sijoituskohde" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintatasohan Australiassa on aika lailla Suomen kanssa samoissa, mutta esimerkiksi nähtävyydet on käsittääkseni kalliita. Lisäksi tuo uuden vuoden sesonki vaikuttaa tosiaan hintoihin. Kyllä minullakin sellainen fiilis on, että saisimme räätälöityä matkan huomattavasti edullisemmin itsellemme. Mutta tuo on kyllä jo mieletön hintaero, mikä oli teidän ja matkanjärjestäjän arvion välillä! Voihan se olla myös sitä, että matkanjärjestäjät (tai ainakin osa) haluavat myydä kalliimpia paketteja ylipäätään. Mitä katselin Kilroyn sivuilta, niin noin 2500 euron hintaan olisi mahdollista saada molempien meno-paluulennot. Me kanssa ajateltiin, että vietettäisiin osa öistä esimerkiksi hostellissa ja muutamaksi yöksi panostettaisiin hienompaan majoitukseen.

   Luulen kyllä, että ei mekään ihan kymppitonnia olla valmiita laittamaan kuitenkaan häämatkaan, vaikkakin se olisi tosiaan hyvä "sijoituskohde". Täytyy paneutua asiaan oikein kunnolla ja tiristää parhaimmat ja edullisimmat vaihtoehdot, niin eiköhän me vielä päästä reissuun kohtuubudjetilla! :)

   Poista
  2. Mä sanoin matkajärjestäjälle silloin tarjousta pyytäessäni, että haluttaisiin esim. hotellihuoneet noin 100€/yö-hintaluokassa ja kun saatiin tarjous kauhisteltiin hintoja (ja mies alkoi jo katsella muita kohdevaihtoehtoja). Kuitenkin kun perehdyin tarjouksessa mainittuihin hotelleihin, niin ne olivat sellaisia 250€/yö hotelleja varaussivustojen mukaan. En jaksanut alkaa neuvotella matkajärjestäjän kanssa aiheesta, kun lähtöhinta oli jo niin kaukana budjetistamme, vaikka tuolla perusteella hintaa olisi kyllä luullut saavan pienemmäksi. Jenkeistäkin löytyy aika hintavia nähtävyyksiä, jotka jätetään sitten suosiolla väliin, kun tekemistä ja näkemistä siellä kuitenkin riittää. Mies aluksi mietti isoja huvipuistoja ja Disneylandiä, mutta ne ovat ihan järkyttävän kalliita. Toivottavasti saatte unelmamatkanne lompakkoonne sopivalla budjetilla! :)

   Poista
  3. Miksiköhän matkanjärjestäjä ei voinut kunnioittaa toiveitanne? Eihän se nyt niin mene, että kaikki ovat valmiita suoraan maksamaan enemmän kyseenalaistamatta tai tutkimatta vaihtoehtoja tarkemmin. Joo, Disneylandiin saisi varmasti upotettua ison oan budjetista. Kiitos, kovasti yritetään! :)

   Poista
 6. Mun veli muutti just Australiaan sen aussilaisen vaimonsa kanssa, pitääpäs kysäistä niiltä vinkkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisi aivan upeaa jos viitsisit kysäistä! :) Oletko itse menossa heitä moikkamaan jossakin vaiheessa?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |