Kesän viidennet häät

torstai 28. elokuuta 2014

Posti toi äsken mukavan yllätyksen, nimittäin hääkutsun. Emme olleet osanneet edes odottaa, että olisi hääkutsua tulossa, kun emme edes tienneet, että kyseiset henkilöt olisivat menossa naimisiin. Sulhaseni Mieheni naureskeli sitten, että aijaa ensi kesälle kolmannet häät tiedossa, kunnes huomautin, että tuossa kutsussa kyllä lukee 2014. Ja hääthän ovat tosiaan alle kuukauden päästä. 

Tuntuupa todella myöhäiseltä kutsulta. Omalla kohdallamme save the date-kortit lähetettiin marraskuussa ja varsinaiset kutsut toukokuussa. Kesän muihin häihin kutsut ovat tulleet vähintään kaksi kuukautta aiemmin ja kaiken lisäksi kaikki ne ovat olleet meillä jo tiedossa. Nyt saimme yllätyskutsun alle kuukausi ennen juhlaa.
kuva
Hankalan tilanteesta tekee sekin, että ne ovat viidennet häät kolmen kuukauden sisällä. Kaiken lisäksi kaikki häät ovat olleet 500 kilometrin päässä meiltä ja nämäkin olisivat. Sanotaanko näin, että vaikka häät ovat ihania juhlia, niin nyt alkaa olla takki jo tyhjä. Ei jaksa, ei huvita. Ensi viikolla on veljeni häät ja niitä odotan kovasti, mutta sen jälkeen kaipaaan häätaukoa! :D

No, todellisuudessa meillä ei ole ongelmaa kutsun kanssa, sillä kyseisellä viikonlopulla meillä on jo varattuja menoja ja voimme vain kiittää kutsusta ja ilmoittaa, ettemme valitettavasti pääse.Tästäpä siis vinkkiä kaikille, ilmoittakaa hääjuhlastanne ajoissa! Vaikkei kutsua saisikaan postiin ajoissa niin kuitenkin, että vierailla olisi edes tiedossa päivämäärä hyvissä ajoin. 

Mikä teidän mielestänne on sopiva määrä häitä yhdelle kesälle? Milloin kutsun pitäisi viimeistään saavuttaa vieraansa? :)

12 kommenttia:

 1. Huhhuh, teillä on kyllä ollut oikea hääruuhka. Ymmärrän, ettei enää tässä vaiheessa jaksaisi innostua juhlinnasta. Etenkään, jos kutsu tulee näin lyhyellä varoitusajalla. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja varsinkin, kun taas pitäisi ajaa 500 kilometriä ja varata hotellista huone...

   Poista
 2. I feel you! Täälläkin kauhea hää-ähky. Viidet häät tänä vuonna ja heti helmikuussa 2015 rumba jatkuu. Osasyynä ähkyyn varmaan se että omat häät tänä vuonna, ja kaikkea katsoo silmä tarkalla ja vertailee valintoja yms. Samalla odottaa innolla mutta myös vähän hermoilen omia häitä. Mun mielestä kutsun pitää ihan viime tipassa saapua kaksi kuukautta ennen häitä, mielellään jo aikaisemmin. Varsinkin jos hääpari voi arvella että kutsutulla vieraalla ei ole tietoa tulevista häistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuuh, teillä on urakka! Totta muuten tuokin, että kun omat häät on samana vuonna, niin muiden häissä on asteen tarkkaavaisempi. Itse asiassa mietimme, että onkohan kyseessä nyt ex tempore-häät... :)

   Poista
 3. Oho, kylläpä tosiaan on tipalle jäänyt kutsun lähetys. Ja ymmärrän todella hyvin miksi ei enää jaksa juhlia. Teillä on ollut kyllä kesä yhtä juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ja juhliminenhan tunnetusti on rankkaa! :D

   Poista
 4. Toiset järjestää häitä vähän lyhyemmällä varoitusajalla. Jos menee vaikka juhannuksena kihloihin ja naimisiin syyskuussa, niin ei välttämättä ehdi olla niin ajoissa kutsujen kanssa. Silloin pitää vaan tietää, että kaikki ei välttämättä pääse. Uskon että kyseinen pari ymmärtää kyllä ettette jaksa matkustaa pitkän matkan päähän ja viitsi perua jo aiemmin sovittua menoa.
  Omassa kaveripiirissä on kyllä hääbuumi, mutta onneksi häät jakautuu aika hyvin. Viime kesänä olin kaksissa, tänä kesänä kaksissa ja ensi kesänä kaksissa häissä. Tekeehän se aina tuplasti varattuja viikonloppuja, jos vaikka polttareihinkin meinaa osallistua/saa kutsun. Huhhuh, melkoinen urakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on toki sekin, että vielä järjestetään häitä lyhyellä varoajalla. Jotenkin sitä vaan on sokeutunut ja ajattelee, että kaikki tietää suunnilleen vuosi etukäteen hääpäivänsä. Itse asiassa saimme kuulla häihin kutsutulta ystävältämme, että häät todellakin ovat järjestetty ex tempore ja että kyseessä on oikeastaan vain illallinen ilman kummempaa ohjelmaa. Toivottavasti kuitenkin mahdollisimman moni kutsutttu nyt pääsee niihin juhliin!

   Niin, kaverien häät tietää toki myös polttareita. Itse jouduinkin jäämään tämän kesän polttareista pois, kun en enää saanut enempää viikonloppuja vapaaksi töistä. Noo, on ne häät silti vaan aina ihania ja uniikkeja tapahttumia! :)

   Poista
 5. No ohhoh... Ymmärrän hyvin, että häihin lähteminen tuollaisen juhlabuumin jatkeeksi ja vielä niin kauas ei jaksa innostaa, jos vielä muutakin menoa on jo sovittu. Ihan ehdoton minimi kutsuaikataululle on mun mielestä 2kk, mutta ei sekään paljon ole. Jos joutuisin matkustamaan 500 (200 tai 100) kilometriä, maksamaan junalipun/bensat ja majoituksen, häälahjan ja mahdollisesti hankkimaan juhlavaatetta, niin olisihan se näppärää saada tieto juhlasta vähintään 4 kk etukäteen. Ihan siksikin, että viikonloppumenoja ja lomasuunnitelmia tehdään joskus kuukausiksi eteenpäin. Jos ensimmäinen tieto häistä tulee 1 tai 2 kk ennen juhlapäivää kutsun muodossa, on suuri riski, että vieraita jää pois ihan käytännön järjestelyiden ja aikataulujen vuoksi.

  -Tiitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se ja se on ikävää niin hääparille kuin vieraillekin.

   Poista
 6. Jokojoko kohta saadaan hääkuvia? Ei malttais oottaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotus kyllä palkitaan! Pikkuhiljaa tässä teen postauksia, ensin käyn loppuun koristelupuolen ja sitten alan kertomaan itse juhlapäivästä. Mieluusti pohjustan ensin hieman. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |