Häätarina alkaa: Juhlapaikan esittely

torstai 21. elokuuta 2014

Vihdoin pääsen paljastamaan teille juhlapaikkamme! Juhlapaikan esittelyllä aloitan kertomuksen hääpäivästämme. Aion kertoa erillissä postauksissa ainakin hääpäivän aamusta ja valmistautumisesta, hääpäivän kulusta ja ohjelmasta, koristeluista, juomien menekeistä sekä päivän aikataulutuksesta. Laittakaa ihmeessä kommenttia, jos teillä on mielessä jotain, josta haluaisitte minun erityisesti kertovan! :) 

Ethän kopioi kuvia. 

Häitämme juhlittiin Outokummun Vanhalla kaivoksella, Jauhimo-rakennuksessa. (Outokumpu sijaitsee Itä-Suomessa ja yllättävää kyllä, on ihan kaupunki.) Kuvassa näkyvä torni ja murskaamo olivat Jauhimon vieressä ja siellä otimme potrettikuvat. Kuten valtaosaa vieraista, ehkä teitäkin ihmetyttää, että eikös kaivos ole maan alla. No joo, mutta osa siitä onkin tässä tapauksessa erittäin korkealla. Jauhimon vieressä olevalta aukiolta avautui näkymät hurjan pitkälle.

Tässä on varsinainen Jauhimo. Tilaa vuokrataan tapahtuma- ja juhlatilaksi ja ilmeisesti se on melkoisen suosittu. Muuten se on osa Vanha kaivoksen näyttelykierrosta. Kaikesta tästä huolimatta vietimme yli viisi tuntia siivoten tilaa pölystä ja linnunkakasta ennenkuin pystyimme aloittamaan tilan koristelun!

Vieraat joutuivat jättämään autonsa parkkipaikalle ja kävelemään useamman sata metriä, ensin riippusiltaa ja sitten loputtomia rappusia pitkin:
Kuva: Mika Martikainen
Moni vieraista kiitteli, kuinka kiva olikaan 27 asteen helteessä, juhlavaatteissa ja juhlakengissä kivuta rappusia. Emmekä tajunneet edes laittaa pihalle vettä ja mukeja! Olimme kutsussamme jo informoineet rappusten määrästä ja osa vieraista ajettiinkin autolla ylös asti. 

Valitettavasti minulla ei ole kuvaa aukiosta ja maisemasta ilman ihmisiä, joten en vielä näytä sitä teille vaan vasta kunhan alan käydä itse päivää läpi. Sisäpuolelta tila näyttää tältä:

Samalla saatte pienen sneak peekin juhlatilamme koristeluista, mutta niihin palaan seuraavassa postauksessa! 

Jauhimo on  helposti muunneltava teollisuustila, joka omalla tavallaan oli todella helppo ja toisaalta melko haasteellinen paikka järjestää juhlat. Järjestelyvaiheessa asiat täytyi miettiä hyvin tarkkaan, sillä tilassa ei ollut valmiina muuta kuin pöydät ja tuolit. Catering joutui tuomaan kaikki ruuat täysin valmiina paikalle juuri ennen ruokailua ja kahvittelua. Itseäni huoletti vessojen vähyys, vain yhdet kummallekin mutta siitä ei onneksi seurannut ongelmia. Lasten kannalta tila ja ulkotila on erityisen epäkiitollisia, mutta onneksi juhlissamme yhtään lasta ei onnistunut putoamaan mihinkään koloseen. 

Kuva: Mika Martikainen
Kaiken kaikkiaan tila kuitenkin toimi erittäin hyvin ja oli aivan meidän näköinen. Monet vieraat ihmettelivät, että mistä tällaisen juhlatilan voi löytääkään. No, vuoden mittaisella googlettamisella sellaisen voi löytää. :)


28 kommenttia:

 1. Vautsi, upeat puitteet juhlatilalla! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa mielettömän hienot puitteet!
  Olen joskus lapsena käynyt tuolla kaivoskierroksella, hieno paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kaivos tarjosi alueena myös upeat puitteet potrettien ottamiselle.

   Poista
 3. Onpa upea! Aivan siis ihana -erilainen- juhlatila! Jos me ei oltaisi löydetty sopivaa merellistä juhlatilaa, olisin lähtenyt etsimään tämän tyyppistä tilaa! Ihana mesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tällaisia ei varmaan Suomessa ihan hirveän paljon ole, joten olimme onnekkaita kun löysimme sopivalta etäisyydeltä tämän.

   Poista
 4. Mahtava tila ja mitkä maisemat! Ihanan persoonallisen tilan olette kyllä onnistuneet löytämään. Potrettikuvanne ovat varmasti aivan ihanat, joten pistähän sitten niitäkin kunnon kasa tänne :D

  VastaaPoista
 5. Vautsi, täydellinen juhlatila! :)

  VastaaPoista
 6. Todella upea! Jo on ollut puitteet teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tila oli sopivan roisi ja kuitenkin romanttinen meille. Mukavaa oli myös, että tilaan tuli suht aikaisin hämärä.

   Poista
 7. Mä olen ollut tuolla häävieraana joskus 10 vuotta sitten. Silloin oli tosi isot häät, 200 vierasta, mutta niin sinne vaan saatiin mahtumaan ja vessaongelma ratkaistiin tuomalla paikalle lisäksi kaksi bajamajaa. Tykkään paikasta tosi paljon, tietyllä tavalla se on lasten ja huonosti liikkuvien kannalta haasteellinen, mutta ei ollenkaan mahdoton. Ihanalta näyttää nää kuvat!

  -Inna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, kuulemma tuolla on vietetty peräti 500 hengen juhliakin! :o Mekin mietittiin hetki bajamajojen mahdollisuutta, mutta vierasmäärän lukkiuduttua 75:een, päätimme että vieraat saisivat kestää mahdolliset pienet jonot. Meillä juhlissa oli 4 pientä lasta, 2 vauvaa ja yksi pyörätuolilla liikkuva, mutta kukaan heistä tai heidän vanhemmista ei ainakaan valittanut puitteista. Olisimme hankkineet lapsenvahdin, jos lapsia olisi ollut enemmän.

   Poista
 8. Siis ihan mielettömän upean näköinen tila! Wau! Ihanan erilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Seuraavassa postauksessa availen sitten enemmän yksityiskohdista ja millaiset puitteet oli koristella paikkaa.

   Poista
 9. Vau, todella upea tila! Ihanan erilainen, tuollainen ei paljon härpäkkeitä seinille ja kattoon kaipaa :)

  VastaaPoista
 10. aivan upea paikka! Innolla odtettlen myös muita postauksia! :)

  VastaaPoista
 11. UPEA! Eipä tähän muuta osaa sanoa. Kyllä sitä mestoja löytyy muualtakin kuin Hgistä. Itselle siis mielenkiintoista nähdä muidenkin kaupunkien tarjontaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Löytyy kyllä, mehän ensin lähes vuosi etsittiin hääpaikkaa Helsingistä ja kun täältä ei löytynyt sopivaa, niin alettiin etsiä kotiseutuni läheltä.

   Poista
 12. Nyt äkkiä lissää kuvia ja postauksia, ei jaksa oottaaa-aaaa! :)

  VastaaPoista
 13. Aivan mielettömän ihana ja upea juhlapaikka!!!! :o Rakastuin aivan täysin! Harmi, että meillä koko suku on etelä-suomessa, niin en voi nyt suurieleisesti ilmoittaa Miehelle, että täydellinen mesta on sittenkin olemassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hei, tiedätkös Öljysäiliö 468:n Laajasalossa? Siinä olis pikkasen samaa henkeä: http://www.goodnewsfinland.fi/LDC_SILO_21.jpg?maxwidth=464

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |