Mitä tehtäisiin maistraatin jälkeen?

maanantai 5. toukokuuta 2014

Kieltämättä minulla oli tyhmä olo viikonloppuna, kun varasin meille vihkimisaikaa maistraattiin. Alkuperäisenä ajatuksena (joka oli sulhaselta lähtöisin) oli, että menisimme vihille kihlauksemme vuosipäivänä eli 29.5. Kuinkas ollakaan se on tänä vuonna Helatorstai ja näin ollen pyhä. Emme jaksaneet sen enempää alkaa vääntää maksullista vihkimistä siihen, vaan ajattelimme päivää 28.5. Mutta jösses miten hankalaa siihen oli saada aikaa! Minä hölmö luulin, että vihkimisajan saisi helposti lyhyellä varoajalla, no eipä. Onneksi kuitenkin sain vaikkakin nyt joudutaan ajelemaan hieman kauemmas. Onhan niin, ettei tarvitse olla kirjoilla sen maistraatin kunnassa, jossa vihkiminen suoritetaan?

kuva
Hyvä, nyt on siis vihkimisaika ja todistajat ja huh, kun sen tulee nopeasti! Reilu kolme viikkoa ja minä olen rouva. Aika menee varmasti nopeasti, koska minulla ei ole yhtään vapaapäivää kuukauteen, voihan kevään kiireet. 

kuva
Mutta asiaan, mitä ihmettä tekisimme maistraatin jälkeen? Tunnelma vähän lässähtää, jos vaan ajellaan kotiin ja ollaan vaan. Voiko skumppaakaan poksauttaa vihkimisen jälkeen, kun mennään vihkipaikkaan autolla? Sulho ehdotti, että menisimme jonnekin syömään. Se on hyvä alku, mutta mitäs sen jälkeen? Meillä on kuitenkin vihkipäivästä yli kaksi kuukautta hääpäivään, niin sitä haluaisi juhlistaa.
kuva
Ideoita, mitä tekisimme maistraatin jälkeen? Jos teillä on maistraattivihkiminen, mitä olette ajatelleet tehdä sen jälkeen? :)

Ps. Pitäisikös minulla olla jokin kukkakimppu maistraattia varten?

14 kommenttia:

 1. Mieheni sisko meni maistraatissa naimisiin ja hänellä oli pieni kimppu joka sopi hyvin tilaisuuteen (ja kuvissa ihan kiva lisä).
  Vihkimisen jälkeen varmasti olisi kiva mennä kunnolla syömään ja vaikka illalla ottaa kuohuvaa kotona ihan kahdestaan. Tehdä jotain erilaista, jotain mitä ei usein tee. Tai sitten jos on seuraava pv vapaana niin ottaa hotellihuone tai käydä kylpylässä tms jos on aikaa ja rahaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa hoksasin kommenttiasi lukiessa, että seuravaa päivä on helatorstai ja automaattisesti vapaa. Voi kun kiva, sittenhän sitä voi ottaa ihan rennosti. :)

   Poista
 2. Meillä oli maistraattivihkimistä todistamassa molempien perheet sekä bestmanit ja kaaso. Otimme vihkimisen jälkeen hetken aikaa potretteja ulkona (eri kokoonpanoilla), minkä jälkeen menimme ravintolaan syömään. Yöksi menimme miehen kanssa hotellin sviittiin, jossa valmistauduimme seuraavana aamuna hääjuhliin. Hieman huvitti, kun lähdimme ruokakauppaan hakemaan evästä illaksi. Että tässä sitä nyt ollaan viettämässä avioliiton ekoja tunteja kaupan kassalla. :D Niin ja mulla oli kimppu sekä maistraattia että varsinaisia hääpotretteja varten. Onhan se ihan kiva olla, mutta maistraatin vihkikaava on tosi lyhyt eli sanoisin, että ilmankin pärjää.

  Heidin ehdotukset yllä kuulostavat hyviltä. Minunkin vinkkini on, että ravintolaan syömään ja sen jälkeen vaikka vielä drinkeille. Tai jotain muuta vähän spessumpaa ohjelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että teen itse kimpun maistraattiin ja erityisesti hääkuvia varten. Samalla voin treenata kimpun tekoa juhlapäivää varten. :)

   Poista
 3. Mun äitini meni maistraatissa naimisiin, ihan täyspitkässä puvussa (ei valkoisessa) ja kimpun kanssa. Meillä oli juhlat samana iltana (perjantai) mutta jos ei olisi ollut, niin olisimme menneet jonnekin fiinimpään paikkaan syömään pitkän kaavan mukaan. Näin olen kuullut muidenkin tehneen. On se kiva jotenkin edes juhlistaa samana päivänä, teillä kun niihin varsinaisiin juhliin on sen verran aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Voisi tehdä buukkauksen jonnekin ja nauttia pitkän kaavan illallisen. :)

   Poista
 4. Me mentiin mieheni kanssa naimisiin 1.4. maistraatissa pelkästään minun äitini ja isäni läsnäollessa. Tämän jälkeen mentiin äitini kanssa syömään ja siitä suoraan lähdettiin Helsinkiin hotelliin yöksi ja seuraavana aamuna lähti lento häämatkalle :) Maistraatin tiloissa ei saanut juoda kuohuvaa, mutta tämä ei haitannut, kun ei muutenkaan olisi kuohuvaa otettu..
  Minulla oli ihan oikea häämekko päälläni ja miehelläkin hääpuku. Minulla oli myös kimppu, joka oli kiva olla mukana hääkuvissa.
  Meillä on hääjuhla 9.8. eli vihkimisen ja juhlan välillä on n.4kk.

  Mutta miten olisi, jos tekin menisitte hotelliin yöksi? Taikka sitten järjestätte pienen kahvitilaisuuden lähimmille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muuten sama hääjuhlapäivä! :) Olenkin tässä alkanut haaveilemaan, että menisimme kylpylähotelliin yöksi. Kahvitilaisuus lähimmille ei onnistu, koska he asuvat 500 kilometrin päässä. Muutenkin on kiva juhlia kahdestaan ensin ja sitten elokuussa juhlia porukalla.

   Poista
 5. Meillä oli pari päivää ennen häitä siviilivihkiminen puistossa ja sen jälkeen mentiin perheiden, kaasojen ja bestmanin kanssa syömään ravintolaan. Siitä siirryttiin hotelliin viettämään hääyötä ja se olikin aika hyvä vaihtoehto, koska sitten itse juhlassa voitiin hyvillä mielin juhlia niin pitkään kuin jaksettiin eikä ollut kiire hotelliin :). Ja olihan se sinänsä kiva viettää hääyö oikeasti heti vihkimisen jälkeen. Mietittiin myös silloin illan ohjelmaksi esim. teatteria tai konserttia, pohdittiin jopa ihan vain leffaan menemistä. Joka tapauksessa oli kiva tehdä muutakin kuin vain mennä kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti. :) Luulen, ettei toisaalta kaipaa edes eristyisempää tekemistä keksiä vaan loppupäivä menee fiilistellessä.

   Poista
 6. Tuleeko teillä sukulaisia ja kavereita maistraattiin? Juhlitteko heidän kanssaan vai kahdestaan? Ravintola kuulostaa hyvältä, menkää jonnekin erityiseen ja syökää/juokaa erityisen hyvin. Syömisen jälkeen joko skumpan ja mansikoiden kanssa kotiin tai hotelliin hääyötä viettämään. Toki jos siinä on aikaa, niin hieronta, kylpylävisiitti (varsinkin jos hääyö olisi kylpylähotellissa) tms. olisi kiva. Silloin kun menee maistraatissa naimisiin eikä samana päivänä ole sukujuhlia, kannattaa nauttia kaikesta siitä kahdenkeskeisestä ajasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule sukulaisia, todistajiksi tulee kummaltakin hyvä ystävä ja siinä se. Ajatuksena oli, että tarjoamme heille kahvit mutta muuten vietämme päivän kahdestaan. Innostuin kylpyläehdotuksestasi ja kävinkin jo googlaamassa mahdollisia paikkoja. Kiitos hyvästä ideasta. :)

   Poista
 7. Minunkin mielestä kuulostaa hyvältä mennä syömään ja sen jälkeen hotelliin yöksi. Eihän kaiken tarvitse olla niin superhuippuhienoa (= kaupungin kallein ravintola, ja jättisviitti), pääasia että saatte ripauksen luksusta arkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Paukut on kuitenkin ladattuna sitä elokuista hääpäivää varten. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |