Voihan Hollannin aikainen kevät! Ja miten se vaikuttaa hääkukkiin

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Olen tässä suunnittelut häidemme kukkaloistoa ja ollut yhteyksissä eri kukkakauppoihin. Myöhemmin postauksessa lisää kukistamme, mutta kuulkaa tätä suru-uutista:

"Tänä vuonna Hollannissa on lämmin kevät ja kaikki kasvit kukkivat etuajassa."

Eikä! Se tulee vaikuttamaan kaikkien leikkokukkien saatavuuteen.  Peruskesänä esimerkiksi pioneja saisi vielä elokuun alussa (toki hinta olisi kovempi kuin kesäkuussa), mutta tänä vuonna hyvin todennäköisesti ei. 

Onneksi kuitenkin toivelistallani on monia kukkia, joita saa varmuudella elokuun alussa. Katsotaas, mitä minulla on suunnitelmissa. 
 • morsiuskimppu
 • heitettävä kimppu tai yksittäinen kukka
 • 5-8 viehettä
 • 3 isoa asetelmaa
 • 40 kpl pientä asetelmaa tai yksittäisiä kukkia (glittermaljakoihin)
 • teko-orkideoita korkeisiin maljakoihin sisäänkäynnin luokse

VÄRIT
 
kuva
Tähän kuvaan kulminoituu juuri oikea valkoisen ja lilapunaisen yhdistelmä. Nämä ovat kukkiemme päävärit, joiden lisäksi vaaleampaa punaista:
kuva
 VIEHEET

Vieheiden kohdalla mietin pitkään orkideaa, mutta sitten tutustuin eustomaan ja ihastuin siihen.

PIENET ASETELMAT
kuva
kuva
SISÄÄNKÄYNTI
kuva
 Orkideat näihin hankin tekokukkina, koska aito orkideaoksa kustantaa peräti noin 15 euroa. 


KUKAT
 • neilikka
 • eustoma
 • pioni tai sen korvaaja
 • harsokukka
Jotenkin tuntuu vaisulta paketilta. Tykkäisin hirmuisesti tulppaaneista, mutta nehän kukkii jo nyt. Osaisitteko heittää vinkkiä, mikä kukka sopisi tuohon joukkoon lisäksi? :)


Suunniteltavaa on vielä paljon, mutta onneksi aikaakin on. Esimerkiksi isompia kukka-asetelmia en ole vielä miettinyt sen kummemmin kuin että niissä toistuu samat kukat kuin muissakin. Osassa kukkakauppoja riittää tilaus peräti kaksi viikkoa ennen häitä.
 
kuva
Eräässä kukkakaupassa ehdottivat yllä olevassa kuvassa olevaa krysanteemia isompiin asetelmiin. Kaunis kukka tuokin.
Tuleeko teidän häihinne kukkia? Mitä kukkia? Teettekö itse vai tilaatteko ammattilaiselta? :)  

4 kommenttia:

 1. Minulla on kukat pihistä listalla ja kunnianhimoinen tavoite tehdä kaikki kukat itse morsiuskimppua, vieheitä ja kukka-asetelmia myöten. Saas nähdä miten käy! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsellä on sama tavoite. Huh, tänään on tarkoitus kokeilla morsiuskimpun sitomista. Eiköhän me handlata nää hommat! :)

   Poista
 2. Mä oon niin pihalla tästä kukka-asiasta tai pikemminkin siihen liittyvästä rahanmenosta.. TAHDON miljoonasti kukkia! Morsiusneidoille ja kaasolle, bestmaneille, oma kimppu, hillittömät kukka-asetelmat pöytiin ja mitä vielä. Mikä teidän budjetti on kukkien suhteen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miljoona, miljoona, miljoona ruusua! :D Kukathan on kalliita, esimerkiksi erään kukkakaupan esimerkkihintoja per yksi kukka: neilikka 2 euroa, eustoma 4,5 euroa ja harsokukka 3,5 euroa. Meillä budjetti on kolmensadan euron paikkeilla, mutta säästetään sillä, että tehdään kaikki kukkajutut itse ja pitkiin ruokapöytiin tulee yksittäisiä kukkia. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |