400. postaus: Ajatuksia bloggaamisesta

maanantai 20. helmikuuta 2017

Huh, tämä on blogihistoriani 400. postaus! Tuntuu ihan käsittämättömältä, miten postauksia on ehtinyt syntyä niin paljon. Totta puhuen, en todellakaan edes muista kaikkia postauksiani vuosien varrelta. 400 postauksen kirjoittamiseen on kulunut aika monta tuntia aikaa... Joskus postaus syntyy vartissa, kun tulee jokin hauska idea, jonka haluaa jakaa nopeasti lukijoille. Toisinaan postauksen kirjoittamiseen menee monta päivää. Esimerkiksi haastattelujen pohjalta tehdyt jutut ovat aikaa vieviä prosesseja. 


Kuvat: Pinterest 

Miksi sitten jaksan käyttää blogiini edelleen paljon aikaa, vaikka häät (bloggaamisen alkuperäinen syy) on vietetty pian kolme vuotta sitten? Miksi käytän blogiharrastukseen näin paljon aikaa, vaikken saa siitä rahallista hyötyä? Yksinkertainen syy on se, että rakastan bloggaamista. Ensinnäkin, minusta on ihanaa kirjoittaa ja siitähän kaikki lähtee. Olen ihan fiiliksissä, kun mieleeni tulee postausaihe. Postausaihe voi tulla mieleen missä vain ja milloin vain. 


Toiseksi, bloggaamisen kautta olen päässyt tutustumaan suureen määrään ihania ihmisiä! Jotkut varmaan pitävät minua hulluna, kun kirjoittelen esimerkiksi yrittäjistä juttuja ilman korvausta, mutta minä nautin juttujen tekemisestä suunnattomasti. Minusta on ihana tutustua uusiin ihmisiin, inspiroitua heistä ja kertoa heidän tarinansa lukijoille. Tähän ihanaan ihmisryhmään kuuluvat myös kanssabloggaajat ja lukijat. Moni ongelma on ratkennut, kun olen kysynyt blogissani neuvoa. On hienosa saada jakaa innostukseni juhlia kohtaan muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. 

Kolmanneksi, blogini kautta haluan antaa lukijoille vinkkejä ja tarjota viihdyttävää sisältöä. Olen aina pitänyt toimitustyöstä, kuvan ja tekstin yhdistämisestä. Koen kehittyneeni hurjan paljon kirjoittajana juurikin bloggaamisen ansiosta. Seuraavaksi haluan kehittää kuvaustaitojani ja varsinkin kärsivällisyyttä kuvaamisen suhteen. Tykkään kyllä stailaamisesta, mutten oikein malttaisi käyttää aikaa kuvaustilanteen stailaamiseen. Haluaisin kuitenkin jatkossa pystyä lainattujen kuvien sijaan käyttämään blogissani itse kuvaamaani sisältöä. 


Blogini täyttää pian viisi vuotta ja sen kunniaksi aion tehdä blogiini hieman muutoksia. Itselläni on vahva tunne, että nyt kevään korvalla on hyvä aika hieman uudistua. Tuulettaa hieman blogia ja karsia turhaa pois. Vaikka tähtäimessäni ei olekaan esimerkiksi itseni elättäminen bloggaamalla, koen silti blogini olevan iso saavutus, jota haluan edelleen kehittää ja jonka parissa haluan jatkaa toivottavasti vielä monta vuotta. Näiden muutosten tuulien puhaltaessa toivotan kaikille oikein ihanaa alkanutta viikkoa ja esitän kysymyksen mikä on sinun syysi blogata ja/tai lukea blogeja? :) 

7 kommenttia:

 1. Täällä myös blogataan rakkaudesta kirjoittamiseen. Lopetin työt sanomalehden toimittajana jatkaessani opintoja, ja jo parin viikon kirjoittamattomuus turhautti niin että päätin alkaa kirjoittaa blogia, juurikin häiden verukkeella! Lisäksi koen että olisin itse kaipaillut vielä enemmän aitoja kokemuksia niin palveluntarjoajista kuin häiden järjestämisestäkin, ja haluankin siksi auttaa muita samojen asioiden kanssa painiskelevia.

  Olen myös aina ollut tarinoita rakastava lukutoukka, ja nettiin siirtyessä blogit olivat luonnollinen jatkumo kirjoille ja lehdille. Olen aikuistunut blogien parissa, ja tuntuisi oudolta yhtäkkiä vain lakata lukemasta.. Mitä ihmettä mä muuten koneella edes tekisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Itsekin löysin hääbloggaamisesta luonnollisen kanavan kirjoittamiselle ja nyt en osaa enää lopettaa sitä. :D On myös todella mukava käydä keskustelua bloggaajien ja lukijoiden kanssa. Blogeista löytyy erilaisia vinkkejä ja mainitsemiasi kokemuksia. Kuten sinäkin sanoit, tuntuisi oudolta yhtäkkiä lakata lukemasta blogeja. Itselläni blogien lukeminen ja bloggaaminen kuuluu lähes jokaiseen päivään. :)

   Poista
 2. Tekstin tuottaminen on aina ollut yksi selkeistä vahvuuksistani ja tykkään myös ilmaista itseäni kirjoittamalla. Valokuvaamaan olisi myös kiva oppia. Nyt on ollut helppoa laatia kauniita postauksia, kun voin hääpäivästä kirjoittaessani käyttää hääkuvaajamme ottamia upeita kuvia, mutta jatkossa pitäisi varmaan kehittyä myös itse valokuvaajana. :) Kaipaisin enemmän vuorovaikutusta blogiini, mutta koska ehdin itse tosi harvoin kommentoimaan toisten blogeja, niin en voi oikein odottaa valtavaa kommenttivyöryä omaani. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oli mukavaa kirjoitella häätarinaamme, kun ammattikuvaajan ottamaa kuvamateriaalia oli paljon. :) Sehän se on, että olemalla itse aktiivinen kommentoija saa kommentteja ja keskustelua omaan blogiinsa.

   Poista
 3. Kirjoitin juuri hiljattain itsekin bloggaamisen parhaista puolista. Blogi on tuonut elämääni paljon sosiaalisuutta ja uusia ihmisiä sekä mielenkiintoisia tilaisuuksia. Tällä hetkellä työn alla on uuden kameran opettelu ja kuvankäsittely :) http://www.viherjuuria.com/2017/03/parasta-bloggaamisessa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en osannut bloggaamista aloittaessani ollenkaan odottaa, miten paljon uusia ihmisiä saisin tavata ja millaisia tilaisuuksia bloggaaminen toisi tullessaan. Vaikka toisinaan on kausia, jolloin bloggaaminen ei innosta, niin aina jostakin löytyy uudelleen kipinä kirjoittamiseen. :)

   Poista
 4. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |