Juhla-alan ammattilaiset: Hääkuvaaja Annina Siewert

torstai 6. lokakuuta 2016

Tämän viikon juhla-alan ammattilainen on valokuvaaja Annina Siewert yrityksestä Ikuistus. Halusin haastatella hääkuvaajaa, sillä tiedän monien hääparien ja muita juhlia suunnittelevien pohtivan, panostaako valokuvaukseen. Monet miettivät, onko esimerkiksi hääkuvaus hintansa arvoinen. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että kuvaus on yksi juhlan tärkeimmistä osista, häissä tärkein heti naimisiin menemisen ja vieraiden jälkeen.  Juhliin panostetaan, joten niitä on mukava muistella myöhemmin katsomalla kuvia. 

Kuvat: Annina Siewert.


Hääkuvaaja Annina Siewert


Annina Siewert on työskennellyt sivutoimisena hääkuvaajana vuodesta 2012 alkaen toiminimellä Ikuistus. Annina työskentelee Pirkanmaan alueella Ylöjärveltä käsin. Annina kertoo hääkuvaaja-uransa alkaneen ystävänsä hääjuhlista vuonna 2010: ”Tarina alkoi klassisesti vuonna 2010 erään ystäväni hääjuhlista, jossa olin lupautunut kuvaamaan loppuillasta virallisen kuvaajan poistuttua paikalta. Lopulta kävi niin, että hääpari perheineen tykkäsi minun kuvistani enemmän kuin niistä virallisista kuvista, ja minä jäin pohtimaan, josko tästä aivan mahtavasta harrastuksesta kehkeytyisi vaikkapa jonkinlainen työ tulevaisuudessa.”

”Upeinta työssäni on se, kun onnistun taltioimaan sellaisen hetken, ikuistamaan sellaisen kuvallisen muiston, jolla on tunnearvoa ja merkitystä kuvan saajalle. Silloin minusta tuntuu, että olen tehnyt jotain hyvin tärkeää ja merkityksellistä.”




Annina kertoo, että Ikuistus on erikoistunut taltioimaan juhlahumua siten, että suurta päivää voi vuosienkin kuluttua fiilistellä valokuvista hymy huulillaan: ”Pyrin aina ottamaan sellaisia kuvia, joita itsekin haluaisin muistoksi - ajattomia, lämpimiä ja sellaisia, jossa päivän fiilikset ovat kauniisti taltioituina.” Annina pitää tärkeänä myös sitä, että kuvaaja on osaltaan tekemässä juhlapäivästä suurta hääparille: ”Kuvaajan tulee hoitaa oman osuutensa niin, ettei hääparin tarvitse lainkaan huolehtia tuleeko kaikki tärkeä varmasti kuvattua.”

Anninan työpäivät vaihtelevat suuresti: ”Minulla ei varmaankaan ole normityöpäivää - onneksi. Kaikki kuvauspäivät aikatauluineen, tapahtumineen ja paikkoineen räätälöidään aina hääparin kanssa suunnittelupalaverissa, joka on itse asiassa tosi tärkeä osa koko kuvauksen onnistumisen kannalta.” Kuvauspalaveri on Anninan mukaan oiva paikka vaihtaa ajatuksia, toiveita ja varmistaa yhteinen ymmärrys juuri niistä hääparin kannalta kaikkein tärkeimmistä valokuvista. 





Hääkuvaajan hankkiminen


Kysyin Anninalta, miksi hääparin kannattaisi palkata ammattilainen kuvaamaan juhlapäivänsä. Annina nostaa esiin, kuinka valokuvien avulla voi elää juhlafiiliksiä uudelleen ja uudelleen: ”Ehkä vanhana kuvia voi näyttää lapsenlapsille ja vanhainkodin huonekavereille. Ihanat kuvat ovat tapa taltioida se päivä, juuri sellaisena, ikuisesti.” Annina neuvoo hääkuvaajaa valitessa luottamaan omaan makuun ja fiilikseen. ”Kunkin kuvaajaan kotisivuilta saa hyvin käsityksen, minkä tyylisiä kuvia kukin ottaa, ja sitä kautta löytää varmasti kuvia, jotka osuvat omaan makuun.” 

”Pidän tärkeänä rentoa fiilistä ja luottamusta asiakkaan ja kuvaajan välillä,
sillä erinomaiset valokuvat syntyvät yhteistyössä
- ne eivät ikinä ole yksin valokuvaajan ansiota.”




Hääkuvauksen trendit


Annina kertoo dokumentaarisen hääkuvauksen olevan suosittua: ”Yhä yleisempää on palkata kuvaaja ikuistamaan koko juhlapäivä aamusta iltaan. Entistä useammat tykkäävät myös ottaa epävirallisempia pariskuntakuvia merkkipäivinä, kuten vaikka 1-vuotishääpäivänä.” Annina uskookin, että kuvamuistot ja ikuistukset tulevat yleistymään yhdessä muiden elämysten ja elämyslahjojen kanssa. 



Terveiset Elämäni päivä –blogin lukijoille 


Annina lähettää Elämäni päivä –blogin lukijoille aurinkoisia, syksyisiä terveisiä ja huomauttaa, että nyt viimeistään kannattaa hankkia hääkuvaaja ensi kesän häihin:

”Nyt eletään kiivainta aikaa kesän 2017 hääkuvausten varauksessa,
eli kannattaa olla ajallaan liikkeellä!”



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |