Valmistujaisjuhlat Meksiko-teemalla

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Vihdoin olen saanut aikaiseksi käydä läpi valmistujaisteni kuvasadon ja haluan jakaa parhaita paloja kanssanne! Valmistujaisiani vietettiin 11.6. Itä-Suomessa mieheni vanhempien luona ja iltabileitä juhlittiin mieheni siskon kotona. Juhlieni teemana oli Meksiko, joka näkyi muun muassa värien käytössä, ruuissa ja juomissa sekä iltabileiden ohjelmassa, johon kuului Meksiko-aiheinen photobooth sekä pinjatan hakkaaminen. 


Sää oli oikein suotuisa, oli puolipilvistä ja noin +15 astetta lämmintä, vaikkakin olimme pelänneet sadetta. Juhla-asuni oli fiftarihenkinen kukkamekko.

 

Alkujuomana vieraille tarjottiin alkoholiton Sprite-pohjainen juoma. Pusersimme pullojen pohjalle limeä tai sitruunaa ja laitoimme puristetut palat pullojen pohjalle. Lisäsimme joukkoon minttua ja kaadoimme päälle Spriteä. Simppeliä, mutta todella hyvää!

 

Koristelin juhlatilan silkkipaperitasseliköynnöksillä, joihin löytyy ohje täältä, roseteilla, kynttilöillä, värikkäillä kankailla sekä värikkäillä kukka-asetelmilla ja säilykepurkkeihin istutetuilla kaktuksilla. 

 Ruokatarjoilut olivat toki myös meksikolaisia. Suolaisia tarjottavia juhlissa olivat katkarapu-hedelmäsalaattimaissi-kurkkusalaatti, pinaattiquesadillat, tonnikala-enchiladarullat sekä texmex-kanapiirakka. Makeita tarjottavia olivat valkosuklaa-limekakku, suklaa-mansikkakuppikakut sekä churrot


Juomina tarjoilimme kahvia, teetä ja limpparia sekä makuvettä, jossa vettä maustoi vesimeloni, sitruuna ja minttu. Tuohon juoma-astiaan liittyen täytyy kertoa, mitä tapahtui juhlia edeltävänä iltana, kun valmistelimme iltabileitä. Olin siis ostanut kaksi tuollaista juoma-astiaa nimenomaan näitä juhlia varten ja teimme iltajuhlia varten toisen täyteen valkoviinisangriaa. Nostin astiaa jääkaappiin ylähyllylle, kun sen pohja kevyesti kolahti hyllyn reunaan sen seurauksena, että koko pohja irtosi! Pohja irtosi kuin se olisi leikattu sauman kohdalta ja kaikki astian sisältö levisi jääkaappiin ja lattialle. Onneksi olimme tehneet perinteisen punaviinipohjaisen sangrian sijaan valkoviinisangriaa, sillä voin vaan kuvitella, miten kauhea siivoaminen meillä silloin olisi ollut! Joka tapauksessa siivoaminen oli aikamoinen ruljanssi, kun koko jääkaappi piti tyhjentää ja kaikki pakkaukset piti pestä ulkoa. Uskon, että astiassa oli jokin valmistusvirhe, sillä se ei todellakaan osunut kovaa hyllyn reunaan ja tosiaan pohja irtosi niin siististi koko matkalta. Nyt tapaus jo naurattaa, mutta voin sanoa ettei se silloin naurattanut. Päiväjuhla kului kahvittelun, syömisen ja juttelun merkeissä. Illalla suuntasimme jatkamaan juhlaa iltabileiden merkeissä. Harmikseni en jotenkin tajunnut tai muistanut ottaa iltajuhlassa kuvia, joten sieltä minulla on vain muutama nuhjuinen kuva. Rakensin iltajuhlaan baarin, jossa vieraat saivat tehdä esimerkiksi mojito-drinkkejä. Lisäksi tarjolla oli valkoviinisangriaa, tequilaa, keltaista ja vihreää lonkeroa sekä Sol-olutta. Drinkkien koristukseksi oli muun muassa kaktus-pillejä, flamingo-drinkkitikkuja sekä sateenvarjoja. 


Kuten aiemmin mainitsin, iltajuhlien ohjelmaan kuului photobooth sekä pinjata. Tein pinjatan itse, sillä en löytänyt mieluisaa mistää kaupasta. Pinjata on melko simppeli tehdä. Itse käytin täältä löytyvää ohjetta. Tein pinjatasta tosin liian kestävän ja sitä sai kaikki vuorollaan hakata eikä se sittenkään mennyt hajalle. Lopulta laitoimme pinjatan maahan ja hakkasin sitä pesäpallomailalla. Pinjataan olisi voinut tehdä pieniä viiltoja, mutta eihän se hakkaamisen tuoksinassa käynyt mielessä. Erittäin hauska ohjelma, josta sai monet naurut. Photoboothin taustaksi ostin Ikeasta värikkään kankaan. Rekvisiittana oli muun muassa sombrerohattuja, erilaisia kukkakoristeita, viiksiä, viuhkoja sekä marakasseja ja ukulele. Otimme kuvia polaroid-kameralla, jolloin kuviin saatiin  vanhaa meksikolaisfiilistä. 

Aluksi mietin, etten pidä valmistujaisjuhlia ollenkaan, mutta onneksi pidin! Päivä oli aivan ihana ja loppujen lopuksi kyllä valmistuminen on asia, jota kannattaa juhlistaa. Elämässä ei liikaa ole juhlia, joten kannattaa juhlia aina, kun aihetta löytyy! :) 


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |