Metsäaiheiset syntymäpäiväjuhlat: Pöytien koristelu

maanantai 2. toukokuuta 2016

Hyvää vappua kaikille vielä näin jälkikäteen! Miten teidän vappunne sujui? Minua harmitti maata sängyn pohjalla kuumeessa... En edes muista, milloin viimeksi olisin ollut kuumeessa, ja tottakai se iski nyt lempijuhlani aikaan. No, yritin nauttia auringonpaisteesta ja vapputunnelmasta sängystä käsin!

Mutta palataanpa nyt reilun viikon takaiseen juhlapäivään, jolloin juhlistimme isäni kuusikymppisiä Itä-Suomessa. Juhlan teema kiteytyi pelkäksi metsäksi jättäessäni järvi-elementin pois. Juhlapaikkana toiminut Parppeinpirtti sijaitsee Ilomantsin Parppeinvaarassa. Juhlapaikalta on upeat näkymät kymmenien  kilometrien päähän, sillä se sijaitsee korkealla vaaran päällä.  

Ethän kopioi kuvia ilman lupaa!


Loppujen lopuksi Parppeinpirtin yläkerrassa sijainnut juhlatila ei kaivannut kovinkaan paljon koristelua, sillä se on hirsirakenteineen todella komea ja juhlava. Pääpaino koristelussa oli ruokailupöydissä. Pöytiin katoimme valkoisen alusliinan päälle juuttikaitaliinan. Tein kahden pitkän pöydän keskelle isot kukka-asetelmat, joiden lisäksi oli pienempiä astelemia pulloissa. Kaikki kukat olivat valkoisia. Käytin asetelmiin neilikoita, ruusuja, freesioita ja eustomaa. Vihreät oksat olivat ruskusta ja erilaisia eukalyptuksia. 


Kukkien lisäksi koristelimme pöytiä kynttilöillä. Meillä kävi kynttilöiden kanssa hieman köpelösti, koska olimme hankkineet neljän tunnin tuikkuja ja otettuamme ne pois folioista, ne levisivätkin kynttiläastioiden pohjalle ja paloivat hetkessä loppuun. Kynttilät näyttivät kuitenkin juhlan alun ajan upeilta!


Ruokalautasten päälle katoimme pellavaiset lautasliinat, joiden päällä oli menukortit. Menukortit sidoimme lautasliinaan juuttinarulla ja sujautimme väliin vielä eukalyptuksen oksan. 


Jossain vaiheessa haaveilimme, että pöytien keskellä olisi vanhasta puusta leikattu lankku tai lauta, mutta päädyimme juuttikaitaliinaan. Pöytien koristelu oli näin yksinkertaisen herkkä ja juhlava, ja myös mahdollisesti yhtenäisempi, kuin mitä se lankun kanssa olisi ollut. 


Vaikka päivällä satoikin lunta ja räntää, saimme juhlan lopuksi nauttia kauniista auringonpaisteesta. Seuraavassa postauksessa kirjoitan juhlan karkkibuffetista. Ihanaa toukokuun alkua! :)


2 kommenttia:

  1. Onpahan kauniit pöydät! Yksinkertainen on todellakin kaunista ja ai että pidän eukalyptuksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sanos muuta, ne ovat niin kauniita ja tuoksuvatkin niin hyvältä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |