Metsä- ja järviaiheiset syntymäpäiväjuhlat

tiistai 16. helmikuuta 2016

Isäni täyttää huhtikuussa 60 vuotta, ja järjestän hänelle syntymäpäiväjuhlia. Viime viikolla laitoin kutsut postiin, ja niissä isäni seisoo pikkupoikana veneen edessä leveä virne kasvoillaan. Kutsut noudattavat juhlien teemaa, joka on isälleni sydäntä lähellä olevat metsä ja järvi. Isäni on todellinen luontoihminen, jonka suuri intohimo on kalastus, ja haluankin näiden asioiden näkyvän juhlassa. 

kuva
kuva
Kuinka metsä ja järvi sitten näkyvät juhlassa? Selkeimmin teemaa tuovat esiin juhlapaikka ja värit. Juhlapaikka on upea hirsirakennus korkella, josta on näkymät todella pitkälle. Juhlaa vietetään siis luonnon keskellä. Tunnelmallinen hirsirakennus toimii upeana kehyksenä kattaukselle, joka toistaa vihreän, ruskean, harmaan ja sinisen murrettuja, maanläheisiä sävyjä. Ripaus kultaa tekee kokonaisuudesta juhlavamman. Ulkona juhlavieraita tervehtii jätkänkynttilöiden loimutus. Sisällä he kipuavat portaat yläkertaan, joita koristaa vihreä köynnös. Yläkerran hämärää juhlatilaa valaisee kynttilöiden meri. Portaiden yläpäässä on erikorkuisilla pölkyillä kynttilöitä lasimaljakoissa. 

kuva
Pöydät on liinoitettu valkoisilla liinoilla. Niiden keskellä on suuria puukiekkoja, joilla on keväisen raikkaita, valkoisia kukka-asetelmia. Valkoisten lautasten päällä on puuvillalautasliinat, joiden päälle on sidottu menu-kortti juuttinarulla. Menun ohessa on pieni, vihreä oksa. Kattauksessa on paljon kynttilöitä, niin tuikkuja kipoissa kuin valkoisia kruunukynttilöitä kynttilänjaloissa. 

kuva
kuva
kuva
Juhlassa ei ole paljoa ohjelmaa, sillä paljon vanhoja tuttuja tapaa toisiaan, jolloin juteltavaa riittää. Isän kummipoika pitää luontoaiheisen puheen, joka sisältää luontokuvaesityksen. Toisena ohjelmanumerona me lapset järjestämme isä-aiheisen visan vieraille. Lisäksi on muistopurnukka, johon vieraat voivat kirjoittaa muistoja isästä. Mieleni tekisi hirveästi koota metsä-aiheinen karkkibuffet, mutta en tiedä onko se tällä vieraskokoonpanolla kovin tarpeellinen. :D Kaiken kaikkiaan juhlan teema on vähäeleinen ja rauhallinen, mutta juhlava ja tosiaan uskon, että isäni näköinen. 

Mitä ajatuksia teema herättää? Millaiset juhlat järjestäisitte isällenne tai äidillenne? :) 

4 kommenttia:

 1. Tulee varmasti kauniit juhlat! Isäsi on varmasti mielussään. Tiedätkö mieleeni tuli flanelliruudulliset servetit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti on mielissään. :D Juhliin on tulossa luonnonvalkoiset puuvillaservetit, mutta teemaan kyllä sopisi flanelliruutuiset servetit, esim. sinisen sävyssä. :)

   Poista
 2. Heippa, kävin vastailemassa kyselyysi :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |