Häät meillä vai teillä?

tiistai 7. elokuuta 2012

Olemme mietiskelleet tässä sellaista asiaa, että molempien puolen suvut asuu Itä-Suomessa ja me kaksi Etelä-Suomessa. Toisin sanoen painostus häiden pitämiseen itäpuolella on aika kova ja toki on helpompi tuoda kaksi ihmistä täältä sinne kuin sieltä reilu sata ihmistä tänne. Mutta siitä tosiasiasta ei pääse mihinkään, että täällä eteläpuolella hääpaikkojen tarjonta on monipuolisempaa. Toisaalta myös vuokrat ovat hitusen hinnakkaampia. Etsiskelin juhlapaikkoja itäisemmältä puolelta ja löysinkin muutamia mukavia. Mutta loppujen lopuksi valitsemme kyllä juhlapaikaksemme sen, mikä tuntuu itsestä omimmalle ja jos niiksen tulee, niin suku vikisee ja ajaa vaikka pohjoiseen. :D

Esittelläänpä ensin kirkot. Mehän haaveilemme ulkovihkimisestä, mutta hyvä on vilkuilla myös mahdollisia vihkikirkkoja, jos ulkovihkimistä ei saadakaan järjestettyä.
kuva


Joensuun pääkirkko on oikein komea kirkko, ainoana ongelmana on sen koko. Ihmiset tuntuvat hukkuvan sen suuruuteen. Veljeni vihkiminen oli siellä ja ihastelin kirkon kauneutta. Parin viikon päästä ystäväni menee siellä naimisiin, joten pitääpä vilkuilla kirkkoa sillä silmällä.
kuva
kuva
Toinen kaunis kirkko Joensuun alueella on Kiihtelysvaaran kirkko, joka onkin itse asiassa valittu Suomen kauneimmaksi puukirkoksi. Sielläkin olen ollut peräti parissa häissä ja vihkimispaikkana kirkko on kieltämättä melko idyllinen. Sijainti ei vain taida olla meille edullinen.
kuva
kuva
Porvoon kirkko on sisältä hyvän kokoinen, sillä se on rakennettu ylöspäin. Kirkon ympäristö on oikein kaunista aluetta. Kirkon kivisyys ei vain oikein miellytä silmää.
kuva
kuva
kuva
Juhlapaikasta minulla on sen verran hajua, etten halua sen olevan seurantalo, seurakuntatalo, maatilamatkailu tai ravintola. Paikan pitää olla sellainen, että siellä voi rauhassa tanssia vaikka aamuyöhön.
kuva

Savonlinnassa metsän keskellä sijaitsee kaunis Rauhalinna, jossa on omien kokemuksieni mukaan erinomainen tila bändille ja tanssilattialle. Lähellä Rauhalinnaa on majoitusmahdollisuus.
kuva

kuva
kuva
kuva
Tämänhetkinen suosikkini löytyy kuitenkin Joensuusta. Kyseessä on Hasanniemen huvila ja eniten minua kiinnostaa se, kuinka helppoa tila olisi koristella ja somistaa mieleisekseen. Ongelmana vain taitaa olla, onko tila liian pieni ja monisäikeinen.
kuva

kuva
kuva
 Millaisia kokemuksia teiltä löytyy hääpaikan valinnan suhteen? Oletteko joutuneet joustamaan oman toiveenne ja suvun  toiveiden välillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |