Jatketaan joulukalenterissa leivontalinjalla. Ajatus lahjoiksi annettaviin strösselipikkuleipiin lähti siitä, kun eräänä päivänä tajusin, kuinka suuren osan strösselipurkit vievät maustehyllystämme. Minua alkoi huvittaa, että kyllä tuosta purkkirivistöstä huomaa, että ollaan juhlaintoilijan kotona! Joka tapauksessa päätin, että strösseleistä (tai ainakin osasta) on päästävä eroon ja aloin googletella, millaiseen ruokalahjaan voisin niitä hyödyntää. Bongasin Annin Uunissa -blogista ohjeen värikkäisiin confettikekseihin. Keksit on superhelppo valmistaa, joten niitä voit leipoa nopeasti lahjoiksi, jouluherkuiksi tai vaikkapa myyjäisiin. Keksit ovat myös iloisen juhlavia.
Confettikeksit
100 g voita
1 dl vispikermaa
1, 5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
2, 75 dl vehnäjauhoja
1, 5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0, 25 tl suolaa
1 dl strösseleitä
Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää kerma, sokeri ja vanilja-aromi sekoittaen. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon suurin osa strösseleistä. Pyörittele taikinasta palloja. Paina taikinapallerot leivinpaperilla vuoratulle pellille, muotoile halutessasi. Paina loput strösselit keksin pintaan. Paina keksejä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta keksit ritilälle jäähtymään, kun ne ovat saaneet olla hetken pellillä jäähtymässä. Taikinasta tulee noin 45 keksiä, jotka säilyvät reilun viikon rasiassa huoneenlämmössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti