Moikka ja ihanaa toista hääjuhlapäivää minulle ja miehelleni! :) Olipa ihana lukea teidän blogejanne, kun niin monella oli häät viime viikonloppuna. Nyt innolla odotan häidenne kuvasatoa! Katselin meidänkin hääkuvia tässä eilen ja muistelin hääpäiväämme. Siinä päivässä oli kyllä jotakin todella taianomaista!
Juhlapäiväni kunniaksi ajattelin julkaista muutamia juhlaleivontareseptejä. Sain vihdoin kesäprojektini reseptikirjan valmiiksi ja tänään hain kirjan postista. Oikeammin kirjat, sillä tein erikseen reseptikirjan, joka sisältää ruuanlaitto-ohjeita sekä leivontakirjan, joka keskittyy leipomiseen. Kirjoissa riitti tekemistä, mutta ovathan ne nyt valmiina hienot! Reseptit eivät ole omaa käsialaani, mutten valitettavasti osaa sanoa, mistä lähteestä kukin resepti on. Olen kerännyt reseptejä niin kauan enkä ole merkinnyt resepteihin lähdettä, joten niitä on vaikea löytää enää nyt. Joka tapauksessa aloitan tänään pikkuleipä- ja täytekakkuresepteillä. Myöhemmin seuraa suolaisten juhlaherkkujen sekä kakkujen reseptejä sekä jälkiruokien ja drinkkien reseptejä.
HIRVIVAARAN MANGOHYYTELÖKAKKU
Pohja
300 g kaurakeksejä
100 g voisulaa
Täyte
3 dl kuohukermaa
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
3 dl mangososetta
2dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta
1/2 dl mehua
Kiille
3 dl passionsosetta
3 liivatetta
Tee ensin pohja. Jauha keksit ja lisää joukkoon voisula. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Tee täyte. Liouta liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna mehutilkka ja liuota puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää liivateseos mangososeeseen. Sekoita mangosose vaahtoon. Kaada pohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. Tee kiille. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna pieni määrä passionsosetta ja liuota puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää liivateseos lopun soseen joukkoon ja kaada kiille hyytyneen kakun päälle. Annan kiilteen hyytyä pari tuntia kylmässä.
NUTELLA-JUUSTOKAKKU
Pohja
175 g domino-keksejä
80 g voisulaa
Täyte
130 g valkosuklaata
400 g Philadelphia -tuorejuustoa (maustamaton)
2 munaa
150 g ranskankermaa
100 g Nutellaa
Tee ensin pohja. Poista kekseistä täyte ja murenna ne. Sekoita voisula joukkoon ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään. Tee täyte. Sulata suklaa. Pehmennä tuorejuusto ja lisää siihen munat, ranskankerma ja suklaa. Kaada täyte pohjalle. Notkista Nutellaa lämmittämällä sitä hetki mikrossa. Tiputtele lusikalla Nutella-nokareita täytteen päälle. Tee veitsellä pyörteitä vetämällä sitä nokereiden läpi. Paista 150 asteessa 40-50 min. Avaa uunin luukku hetkeksi. Laita takaisin kiinni ja katkaise virta. Anna kakun hyytyä uunissa vielä tunti.
Onko sinulla jotakin perinnereseptiä, jonka leivot aina tietyn juhlan aikaan? :)
VALKOSUKLAAKEKSIT
250 g valkosuklaata rouhittuna
2 rkl huoneenlämpöistä voita
1 3/4 dl rypsiöljyä
3 dl sokeria
1 iso muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl ruokasoodaa
Vatkaa voi, öljy ja sokeri keskenään. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Ota taikinasta lusikalla kökkäreitä pellille ja jätä reilusti väliä, sillä keksit leviävät. Paista 175 asteessa 12-15 min.
JUMALAISET KANELIPIKKULEIVÄT
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
87 g vaniljakastikeaineksia
Pinnalle
2 rkl sokeria
2 rkl kanelia
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Anna taikinan levätä kylmässä 30 min. Kauli taikinasta 3-4 mm paksuinen levy, ja painele piparimuotilla siitä pikkuleipiä. Sekoita kaneli ja sokeri matalalla lautasella. Paina pikkuleivän yläpuoli kaneli-sokeriseokseen. Paista 200 asteessa 10-12 min.
PARAISTEN PIKKULEIVÄT
250 g voita
1 1/2 dl siirappia
2 1/2 dl sokeria
1 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 rkl pomeranssia
2 tl neilikkaa
1 tl maustepippuria
2 munaa
1 rkl ruokasoodaa
1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
Kuumenna voi, siirappi, sokeri ja mausteet liedellä. Jäähdytä ja lisää munat jäähtyneeseen seokseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Kaulitse taikina ja ota muotilla pipareita. Paista 200 asteessa 6-10 min.
HIRVIVAARAN MANGOHYYTELÖKAKKU
Pohja
300 g kaurakeksejä
100 g voisulaa
Täyte
3 dl kuohukermaa
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
3 dl mangososetta
2dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta
1/2 dl mehua
Kiille
3 dl passionsosetta
3 liivatetta
Tee ensin pohja. Jauha keksit ja lisää joukkoon voisula. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Tee täyte. Liouta liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna mehutilkka ja liuota puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää liivateseos mangososeeseen. Sekoita mangosose vaahtoon. Kaada pohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. Tee kiille. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna pieni määrä passionsosetta ja liuota puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää liivateseos lopun soseen joukkoon ja kaada kiille hyytyneen kakun päälle. Annan kiilteen hyytyä pari tuntia kylmässä.
NUTELLA-JUUSTOKAKKU
Pohja
175 g domino-keksejä
80 g voisulaa
Täyte
130 g valkosuklaata
400 g Philadelphia -tuorejuustoa (maustamaton)
2 munaa
150 g ranskankermaa
100 g Nutellaa
Tee ensin pohja. Poista kekseistä täyte ja murenna ne. Sekoita voisula joukkoon ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään. Tee täyte. Sulata suklaa. Pehmennä tuorejuusto ja lisää siihen munat, ranskankerma ja suklaa. Kaada täyte pohjalle. Notkista Nutellaa lämmittämällä sitä hetki mikrossa. Tiputtele lusikalla Nutella-nokareita täytteen päälle. Tee veitsellä pyörteitä vetämällä sitä nokereiden läpi. Paista 150 asteessa 40-50 min. Avaa uunin luukku hetkeksi. Laita takaisin kiinni ja katkaise virta. Anna kakun hyytyä uunissa vielä tunti.
Onko sinulla jotakin perinnereseptiä, jonka leivot aina tietyn juhlan aikaan? :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti