Valmistujaisjuhlat Meksiko-teemalla

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Vihdoin olen saanut aikaiseksi käydä läpi valmistujaisteni kuvasadon ja haluan jakaa parhaita paloja kanssanne! Valmistujaisiani vietettiin 11.6. Itä-Suomessa mieheni vanhempien luona ja iltabileitä juhlittiin mieheni siskon kotona. Juhlieni teemana oli Meksiko, joka näkyi muun muassa värien käytössä, ruuissa ja juomissa sekä iltabileiden ohjelmassa, johon kuului Meksiko-aiheinen photobooth sekä pinjatan hakkaaminen. 


Sää oli oikein suotuisa, oli puolipilvistä ja noin +15 astetta lämmintä, vaikkakin olimme pelänneet sadetta. Juhla-asuni oli fiftarihenkinen kukkamekko.

 

Alkujuomana vieraille tarjottiin alkoholiton Sprite-pohjainen juoma. Pusersimme pullojen pohjalle limeä tai sitruunaa ja laitoimme puristetut palat pullojen pohjalle. Lisäsimme joukkoon minttua ja kaadoimme päälle Spriteä. Simppeliä, mutta todella hyvää!

 

Koristelin juhlatilan silkkipaperitasseliköynnöksillä, joihin löytyy ohje täältä, roseteilla, kynttilöillä, värikkäillä kankailla sekä värikkäillä kukka-asetelmilla ja säilykepurkkeihin istutetuilla kaktuksilla. 

 







Ruokatarjoilut olivat toki myös meksikolaisia. Suolaisia tarjottavia juhlissa olivat katkarapu-hedelmäsalaattimaissi-kurkkusalaatti, pinaattiquesadillat, tonnikala-enchiladarullat sekä texmex-kanapiirakka. Makeita tarjottavia olivat valkosuklaa-limekakku, suklaa-mansikkakuppikakut sekä churrot






Juomina tarjoilimme kahvia, teetä ja limpparia sekä makuvettä, jossa vettä maustoi vesimeloni, sitruuna ja minttu. Tuohon juoma-astiaan liittyen täytyy kertoa, mitä tapahtui juhlia edeltävänä iltana, kun valmistelimme iltabileitä. Olin siis ostanut kaksi tuollaista juoma-astiaa nimenomaan näitä juhlia varten ja teimme iltajuhlia varten toisen täyteen valkoviinisangriaa. Nostin astiaa jääkaappiin ylähyllylle, kun sen pohja kevyesti kolahti hyllyn reunaan sen seurauksena, että koko pohja irtosi! Pohja irtosi kuin se olisi leikattu sauman kohdalta ja kaikki astian sisältö levisi jääkaappiin ja lattialle. Onneksi olimme tehneet perinteisen punaviinipohjaisen sangrian sijaan valkoviinisangriaa, sillä voin vaan kuvitella, miten kauhea siivoaminen meillä silloin olisi ollut! Joka tapauksessa siivoaminen oli aikamoinen ruljanssi, kun koko jääkaappi piti tyhjentää ja kaikki pakkaukset piti pestä ulkoa. Uskon, että astiassa oli jokin valmistusvirhe, sillä se ei todellakaan osunut kovaa hyllyn reunaan ja tosiaan pohja irtosi niin siististi koko matkalta. Nyt tapaus jo naurattaa, mutta voin sanoa ettei se silloin naurattanut. 



Päiväjuhla kului kahvittelun, syömisen ja juttelun merkeissä. Illalla suuntasimme jatkamaan juhlaa iltabileiden merkeissä. Harmikseni en jotenkin tajunnut tai muistanut ottaa iltajuhlassa kuvia, joten sieltä minulla on vain muutama nuhjuinen kuva. Rakensin iltajuhlaan baarin, jossa vieraat saivat tehdä esimerkiksi mojito-drinkkejä. Lisäksi tarjolla oli valkoviinisangriaa, tequilaa, keltaista ja vihreää lonkeroa sekä Sol-olutta. Drinkkien koristukseksi oli muun muassa kaktus-pillejä, flamingo-drinkkitikkuja sekä sateenvarjoja. 


Kuten aiemmin mainitsin, iltajuhlien ohjelmaan kuului photobooth sekä pinjata. Tein pinjatan itse, sillä en löytänyt mieluisaa mistää kaupasta. Pinjata on melko simppeli tehdä. Itse käytin täältä löytyvää ohjetta. Tein pinjatasta tosin liian kestävän ja sitä sai kaikki vuorollaan hakata eikä se sittenkään mennyt hajalle. Lopulta laitoimme pinjatan maahan ja hakkasin sitä pesäpallomailalla. Pinjataan olisi voinut tehdä pieniä viiltoja, mutta eihän se hakkaamisen tuoksinassa käynyt mielessä. Erittäin hauska ohjelma, josta sai monet naurut. Photoboothin taustaksi ostin Ikeasta värikkään kankaan. Rekvisiittana oli muun muassa sombrerohattuja, erilaisia kukkakoristeita, viiksiä, viuhkoja sekä marakasseja ja ukulele. Otimme kuvia polaroid-kameralla, jolloin kuviin saatiin  vanhaa meksikolaisfiilistä. 





Aluksi mietin, etten pidä valmistujaisjuhlia ollenkaan, mutta onneksi pidin! Päivä oli aivan ihana ja loppujen lopuksi kyllä valmistuminen on asia, jota kannattaa juhlistaa. Elämässä ei liikaa ole juhlia, joten kannattaa juhlia aina, kun aihetta löytyy! :) 


Juhla-aiheisen kyselyn vastaukset, osa 2

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Viime viikolla aloitin juhla-aiheisen kyselyn tulosten läpikäymisen. Tänään jatketaan katsomalla, kuinka yleistä vastaajien joukossa oli juhlasuunnitteluyrityksen käyttäminen juhlien stailaamiseen. Tämä alue oli keskeisintä opinnäytetyöni kannalta, sillä etsin tietoa, miten juhlien visuaalista tuotantoa tulisi tulevaisuudessa kehittää. 

96,4 % vastaajista vastasi, ettei käyttänyt tai ollut käyttänyt juhliensa stailaamiseen juhlasuunnitteluyritystä.  Vastaajista kymmenen henkilöä oli käyttänyt juhlasuunnitteluyrityksen stailauspalveluita. Vastaajista 44% oli käyttänyt Hey Look Oy:n palveluita. Muita juhlasuunnitteluyrityksiä olivat LumihopeaWedding Pro.eeSunnittelupalvelu-LaurénJuhlahuuma sekä  Il giorno che vorrei. Syitä stailauspalveluiden käyttämiseen oli halu saada apua stailaukseen että saavuttaa juhlaan oikeanlainen tunnelma, löytää oikeanlaiset stailausmateriaalit ja muodostaa juhlasta yhtenäinen kokonaisuus. Juhlasuunnitteluyritystä käytetään tai käytettiin juhlien stailaamiseen myös, koska koettiin yrittäjillä olevan silmää juhlien visuaalisuudelle. 

"--- Juhlasuunnitteluyrityksellä on myös aivan erilaiset resurssit erilaisten koristuksien ja teemojen toteuttamiseksi. Ihailen suuresti juhlasuunnitteluyrittäjien mielikuvitusta ja silmää juhlien kauneudelle." (Nainen 25–29 vuotta, pääkaupunkiseutu.)

Seuraavassa osiossa kysyin, minkä tekijöiden takia vastaajat käyttäisivät juhlasuunnitteluyritystä juhliensa stailaamiseen. Määrällisesti tärkeimmäksi tekijäksi juhlasuunnitteluyrityksen käytössä juhlien stailaamiseen nousi stressin vähentäminen (73,4 %). Seuraavaksi eniten vastattiin ajan säästäminen (59,5 %). Kolmanneksi eniten kannatusta sai ammattilaisen näkemys ja kokemus (52,2 %) sekä neljänneksi eniten juhlimiseen keskittyminen (35 %). Seuraavaksi eniten vastattiin juhlasuunnitteluyrityksen verkostot (25,9 %). 4,7 % vastaajista vastasi muu. Muita vastauksia olivat ammattiosaaminen ja erilaiset näkökulmat, vastuun siirtäminen toiselle, se ettei juhlan järjestäjä ole itse lahjakas visuaalisesti sekä sellaisten somisteiden ja asioiden saaminen juhliin, joita yksityishenkilönä ei olisi mahdollista saada.



Seuraavaksi esitin lisäkysymyksen, jossa kysyttiin tärkeintä tekijää, jonka vuoksi vastaaja käyttäisi juhlasuunnitteluyritystä juhliensa stailaamiseen. Tärkeimmäksi tekijäksi nousi stressin vähentäminen (34,1 %). Seuraavaksi tärkeimmäksi nostettiin ammattilaisen näkemys ja kokemus (26,7 %), jonka jälkeen tuli ajan säästäminen (17,8 %). Mahdollisuus keskittyä juhlimiseen (12,2 %) oli neljänneksi tärkein syy. Juhlasuunnitteluyrityksen verkostot sai 7% vastaajien äänistä. 2,2 % valitsi muun tekijän, joita olivat omannäköisten juhlien saaminen ja oman vision toteuttaminen juhlausunnitteluyritystä käyttämällä. 




Kyselyssä kysyin syitä myös sille, mikseivät vastaajat palkkaisi juhlasuunnitteluyritystä juhliensa stailaamiseen. Eniten vastattiin hinta (85,1 %). Seuraavaksi eniten vastattiin halu tehdä itse (57,6 %). 23,6 % vastas,i ettei luota ulkopuoliseen tekijään. 8,3 % vastasi muu syy. Muita syitä olivat, ettei ole syytä olla käyttämättä juhlasuunnitteluyrityksen palveluita, ja ettei paikkakunnan juhlasuunnitteluyritystarjonta ole tarpeeksi laadukasta. Lisäksi mainittiin, ettei uskalleta käyttää juhlasuunnitteluyritystä. Moni myös vastasi pitävänsä juhlien suunnittelusta todella paljon eikä näin ollen halunnut ulkoistaa sitä. Oman vision vahvuus ja epäilykset juhlasuunnitteluyrityksen kyvystä toteuttaa ne arveluttivat 18 vastaajaa eli 6,5% vastaajista. Oikeanlaisen yrityksen ja ihmisen löytämistä pidettiin haasteellisena ja aikaavievänä asiana. Yksi vastaajista piti juhlasuunnitteluyrityksen palkkaamista turhana pröystäilynä, joka on liian amerikkalaista suomalaisiin juhliin. 

"En usko, että ulkopuolinen osaa tehdä juhlittavan henkilön näköiset juhlat lyhyen tutustumisen perusteella. Toki suunnittelijan luoma visuaalisuus voi olla erittäin kaunis, mutta ei juhlittavaa henkilöä kuvastava." (Nainen, 19–24 vuotta, muu Etelä-Suomi.) 




Seuraavaksi kysyin tärkeintä tekijää, jonka vuoksi vastaaja ei käyttäisi juhlasuunnitteluyritystä juhlien stailaamiseen. Tärkeimmäksi syyksi nousi hinta (64,7 %). Toiseksi tärkein syy oli halu tehdä itse (25,7 %) ja kolmanneksi tärkein luottamuspula ulkopuoliseen tekijään (7,8 %). Muita syitä olivat, että juhlasuunnitteluyrityksen käyttäminen tuntuisi liioittelulta, ja ettei juhlien ulkonäkö kiinnosta. Myös itse tekemisen hauskuus mainittiin.

 


Lisäksi tutkin vielä, vaikuttaako asuinpaikka juhlasuunnitteluyrityksen palveluiden käyttämiseen. Juhlasuunnitteluyrityksen palveluiden käyttäminen juhlan suunnittelemiseen jakautui alueittain seuraavasti: Itä-Suomi 40 %, pääkaupunkiseutu 30 %, muu Etelä- Suomi 10 %, Ahvenanmaa 10 % ja Tukholma, Ruotsi 10 %. Juhlasuunnitteluyrityksen palveluiden käyttäminen juhlan stailaamiseen jakautui seuraavasti: pääkaupunkiseutu 40 %, Itä-Suomi 20 %, Länsi-Suomi 10 %, muu Etelä-Suomi 10 %, Ahvenanmaa 10 % ja Tukholma, Ruotsi 10 %. Etelä- ja Itä-Suomi pitivät juhlasuunnitteluyrityksen käyttämisessä kärkisijoja. Vastaajien joukosta kukaan Pohjois-Suomesta ei ollut käyttänyt juhlasuunnitteluyrityksen palveluita.
 
Yksityishenkilöille osoitetun kyselyn lisäksi keräsin tietoa tapahtuma-alalla työskenteleviltä ihmisiltä sekä internetistä, lehdistä, erilaisista kolumneista sekä kirjallisuudesta. Koostetusti voisin todeta, että maailman visualisoitumisen jatkuessa myös juhlien visualisoituminen jatkuu. Esimerkiksi sosiaalinen media edesauttaa maailman muuttumista entistä visuaalisemmaksi paikaksi. Juhlien ja juhlaideoiden kuvien leviäminen esimerkiksi blogien, Instagramin ja Pinterestin kautta saa juhliaan suunnittelevat ihmiset haaveilemaan visuaalisista elementeistä juhliinsa.

Mitä juhlien visuaalisuus merkitsee sinulle? :) 

Avioliitto - perusteltava valinta?

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Luin Helsingin Sanomista juttua Morsiuspuku ylle, huntu päähän ja uudestaan alttarille - toisella kierroksella aviodutaan yhä isommin ja minulle jäi mieleen pyörimään erityisesti sosiologian dosentti Anna-Maija Castrénin lausahdus: "Avioliitto nähdään valintana, joka vaatii perusteluja". Castrén kertoo haastatelleensa eri-ikäisiä aviopareja, ja huomanneensa, että ensimmäisiä häitään suunnittelevat, lapsettomat parit ikäänkuin anteeksipyytelevät sitä, että "ovat perinteisiä". Häitä kun ei tarvita nykypäivänä enää edes perheen perustamiseen. 

Kuvat Helsingin Sanomien jutusta. 



Minäkin olen kokenut, että jotkut ihmiset kaipaavat perusteluita naimisiin menolleni. "Miksi menit naimisiin noin nuorena?", "Kerta olette naimisissa, niin milloin saatte ensimmäisen lapsenne?", "Miten jaksat olla saman ihmisen kanssa loppuelämäsi?", "Miten uskalsit sitoutua?", "Maksoiko vanhempanne häänne?", "Ymmärrätkö, mitä naimisiin meneminen tarkoittaa?" ja niin edelleen. Usein kun kerron olleeni naimisissa reilu pari vuotta, saan kuulla hieman ihailun ja kauhun sekaisia kommentteja ja kysymyksiä. Minusta myös tuntuu, että monet olettavat, että naimisiinmeno muuttaa ihmistä jotenkin radikaalisti. Naimisissa oleva ihminen ei enää käy ulkona ja harrastaa vain kotoilua. 

Minulle ei kenenkään tarvitse naimisiinmenoaan perustella, oli meneillään sitten ensimmäinen tai toinen tai vaikkapa viides avioliitto, mutta haluan kertoa oman kokemukseni asiaan. Olin pienestä pitäen ollut sellainen tyttö, joka haaveili löytävänsä jossakin vaiheessa kumppanin, jonka kanssa voisi jakaa koko loppuelämän. No, kuinkas kävikään? Kumppani löytyi vierelleni todella paljon aiemmin, mitä olin kuvitellut. Oikeastaan se oli minulle helpotus, sillä en ole koskaan erityisemmin ollut ollut treffailun ja seurustelusäätöjen perään. Joka tapauksessa olin nuori, kun aloimme seurustella. Seurusteltuamme alle vuoden jouduin suuren päätöksen eteen; seuratako miestä 500 kilometrin päähän vai ottaako opiskelupaikka kotipaikkakunnalta vastaan. En osaa sanoa, olisiko etäsuhde toiminut meillä, mutta päätin pitkällisten ja kivuliadenkin mietintöjen jälkeen hypätä hänen kelkkaansa mukaan. Minulla oli kuitenkin varma olo siitä, että tämä mies oli tarkoitettu puolisokseni ja löytäisin uudelta kotiseudulta suuntaa tulevaisuudelle. Vaikka järki yritti sanoa toista, koin, että minun on pakko luottaa intuitioon ja fiilikseen. 




Näin jälkikäteen katsottuna kaikki meni oikein hyvin. Tänä kesänä meille tulee täyteen kuusi vuotta yhteistä taivalta ja tuntuu, että meillä on entistä mukavampaa yhdessä. Sanoin viimeksi pari päivää sitten äidilleni, kuinka kiitollinen olenkaan tällaisesta puolisosta, mikä minulla on. Avioliitostani kysyville vastaan, että miksen olisi mennyt naimisiin ihmisen kanssa, jonka kanssa minulla on niin hauskaa ja jonka kanssa saan olla oma itseni? En kaipaa ketään muuta henkilöä jakamaan arkeani ja toivon, että saisimme nauttia yhdessäolosta pitkään. 

Oletko joutunut perustelemaan naimisiin menoasi? 

Lehtijuttu on todella laaja ja siinä käsitellään tosiaan toisen kerran naimisiin menevien pariskuntien yleistymistä sekä häiden historiaa ja hääpukutrendejä. Suosittelen ehdottomasti lukemaan jutun näin Juhannuksen ratoksi! :) 

Juhla-aiheisen kyselyn vastaukset! Osa 1

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Maaliskuussa pyysin teiltä apua opinnäytetyöni tekemiseen ja pyysin vastaamaan juhla-aiheiseen kyselyyn. Vastauksia tuli huimat 280 kappaletta alle kahdessa viikossa, joten iso kiitos on paikallaan! Lupasin jakaa teille kyselyn vastaukset, ja täältähän pesee! Opinnäytetyöni käsitteli visuaalisen tuotannon tulevaisuuden kehitystarpeita yritystapahtumissa ja yksityishenkilöiden juhlissa. Otsikko on aikamoinen hirviö, mutta käytännössä tutkin opinnäytetyössäni, mitä toiveita yrityksillä ja yksityishenkilöillä on tapahtumien visuaalisen puolen suhteen ja mitkä tekijät tulevaisuudessa vaikuttavat niiden kehitykseen. Opinnäytetyö on luettavissa kokonaisuudessaan täällä

Vastaajia oli siis tosiaan 280 kappaletta, joista valtaosa odotetusti (95,4 %) naisia. Vastaajia oli melko tasaisesti ympäri Suomen. Eniten vastaajia oli Etelä-Suomesta, 37,2 %.  Länsi-Suomesta vastaajia oli 30,7 % ja Itä-Suomesta 23,2 %. Muualta Suomesta vastaajia oli 6,7 %. Vastaajista kolme oli ulkomailta.  Vastaajien ikäkään ei aiheuttanut yllätyksiä, sillä valtaosa, 42,5 %, oli 25–29 -vuotiaita. Vastaajista 84,6 % oli alle 35-vuotiaita, mikä onkin luonnollista, koska valtaosa vastaajista suunnitteli häitä. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2014 valtaosa naimisiin menevistä naisista oli iältään 27– 33 vuotta (Tilastokeskus).  Kyselyn vastaajista peräti 89,8 % suunniteli paraikaa häitä. 

Siinä siis kyselyn taustatiedot ja nyt voidaan mennä itse vastauksiin. Kyselyssä kysyin, mistä vastaajat hakevat inspiraatiota juhliensa järjestämiseen. Internet ja sosiaalinen media olivat selkeästi suosituimmat inspiraation lähteet. Suosituin inspiraation lähde oli Facebookin hääyhteisö (77,7 %) ja toiseksi suosituin Pinterest -kuvapalvelu (76,3 %). 61,9 % vastaajista ilmoitti hakevansa inspiraatioita kotimaisista ja ulkomaisista juhla-aiheisista blogeista. Juhla-aiheisista blogeista inspiraatiota hakivat erityisesti 19–35-vuotiaat. Juhla-aiheisista lehdistä inspiraatiota haki lähes puolet vastaajista (45,6 %). Lisäksi vastaajat mainitsivat inspiraation lähteikseen kaverit ja läheiset sekä erilaiset lehdet.


Seuraavaksi kartoitin juhlasuunnitteluyritysten käyttämistä juhlien suunnitteluun. Vastaajista kymmenen eli 3,6 % oli käyttänyt juhlasuunnitteluyrityksen palveluita. 33 % heistä käytti tai oli käyttänyt Hey Look Oy:n palveluita. Muilla vastaajilla oli kaikilla eri vastaus. Vastaajien käyttämiä juhlasuunnitteluyrityksiä olivat Wedding pro.ee Tallinnasta, Juhlahuuma, italialainen Il giorno che vorrei sekä nimeltä mainitsematon hautaustoimisto. Lisäksi oli käytetty oman juhlasuunnitteluyrityksen palveluita sekä lähisukulaisen ammattitaidollista apua. Syinä käyttää juhlasuunnitteluyrityksen palveluita oli muun muassa ajan puute sekä halu saada kaunis ja erilainen juhla. Juhlasuunnitteluyritystä oli myös käytetty apuna isojen juhlien järjestämisessä sekä helpottamaan omaa suunnittelutyötä.

Seuraavaksi siirryin kyselyssä asian ytimeen eli juhlien visuaalisuuteen. Kysyin avoimella kysymyksellä, mitä juhlien visuaalisuus merkitsee vastaajille ja miksi. Vastaajista 3,5 % ilmoitti, ettei juhlien visuaalisuudella ole merkitystä. 48 % vastaajista ilmoitti juhlien visuaalisuuden olevan erittäin tärkeää. Loput 48,5 % eivät suoraan kirjoittaneet juhlien visuaalisuuden olevan heille tärkeää, mutta vastauksista kävi ilmi, että visuaalisuus on heille jollakin tasolla tärkeää. Usealla vastaajalla oli samantyyppinen ajatuskulku, jossa juhlien visuaalisuus on tärkeää, sillä se luo juhlan tunnelman, mikä puolestaan vaikuttaa suuresti vieraiden viihtyvyyteen. Vastaajista lähes puolet vastasivat juhlien visuaalisuuden vaikuttavan juhlien tunnelmaan ja auttavan sen luomisessa. Muita vastauksia olivat muun muassa visuaalisuuden merkitys tekijän näköisen juhlan luomisessa (22 %), visuaalisuus yhteneväisen kokonaisuuden luomisessa (21,9 %) ja vieraiden arvostamisen osoittaminen visuaalisuuden kautta (12%).

"Visuaalisuus on olennainen osa juhlia! Sanotaanhan ruokaankin liittyen, jotta se on puoli ruokaa. Oman silmän on levättävä, mutta visuaalisuuden ja käytännöllisyyden on myös lyötävä kättä!" ,(Nainen 51–60 vuotta, Itä-Suomi.)



Tämän jälkeen kysyin kyselyssä, mitä lisäarvoa vastaajat kokevat visuaalisuuden tuovan juhlaan. Vastaajista 11 % kirjoitti visuaalisuuden tuovan erittäin paljon lisäarvoa juhlaan. Kaksi vastaajaa vastasi ‘En osaa sanoa’. Yksi vastaajista oli sitä mieltä, ettei visuaalisuus tuo juhlaan mitään lisäarvoa ja kolme sitä mieltä, että vain huonoon visuaaliseen toteutukseen kiinnittää huomiota. Vi- 34 suaalisuus merkitsi eniten tunnelman luomista, ja tunnelma ilmeni useimmiten myös lisäarvon luomisessa. 31 % vastaajista vastasi, että visuaalisuus tuo lisäarvoa luomalla tunnelmaa. 15,7 % vastanneista kertoi visuaalisuuden tuovan lisäarvoa ilmentämällä juhlan järjestäjän persoonallisuutta. 14,8 % vastasi visuaalisuuden tuovan lisäarvoa juhlaan lisäämällä vieraiden viihtyvyyttä. 13,9 % vastasi visuaalisuuden tuovan lisäarvoa juhlaan osoittamalla tilanteen arvokkuutta. Vastauksissa nousi esiin kokemus siitä, että vaikka juhlien visuaalisuus on itselle tärkeää, se ei välttämättä vieraille merkitse kovinkaan paljoa eikä vieraat välttämättä muista, miltä juhlissa näytti. Esiin nostettiin myös se, että visuaalisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota ja siihen myös panostetaan enemmän.

"Itse arvostan sitä, että juhlien järjestämisessä on nähty vaivaa ja ajateltu näin myös vieraiden viihtyvyyttä", (Nainen 30–34 vuotta, Länsi-Suomi).




Ei nyt ole ihan aiheeseen sopivan visuaalinen tämä postaus, mutta toivottavasti saatte siitä selvän! Mitä inspiraation lähteitä sinulla on juhlien suunnittelussa? Mitä juhlien visuaalisuus merkitsee sinulle? :) 

Kyselyn vastausten toisessa osassa kerron, miten vastaajat suhtautuivat juhlasuunnitteluyrityksen käyttämiseen juhlien stailaamisessa.

Kesäprojekti: Reseptikirja

torstai 16. kesäkuuta 2016

Olin niin iloinen tänä aamuna herätessäni sateen ääneeseen. Vesisateessa on jotakin ihanan kodikasta ja rentouttavaa. Olen tänään vain nautiskellut sateisesta kesäpäivästä katsomalla Netflixiä, joogamaalla, tekemällä ruokaa ja edistämällä kesäprojektiani, josta haluan kertoa enemmän. Usein minusta tulee kesäisin hieman levoton, kun (jos) vapaa-aikaa on tavallista enemmän. En ole sellainen ihminen, joka nauttisi viettää päiviä rannalla tekemättä sen ihmeempiä. Siksipä kehitän lähes joka kesä jonkin projektin, jota teen kesän mittaan. Usein harrastan enemmän liikuntaa ja olen enemmän luonnossa, voitaisiin puhua kunnonkohotus-projektista. Joinakin kesinä olen tehnyt paljon käsitöitä ja tehnyt isompitöisiäkin virkkuu- tai ompelutöitä. Pari kesää sitten kesä sujui häitä suunnittelessa. Tänä kesänä minulla on reseptikirjan lisäksi tiedossa maalaustöitä kotona. 


Mutta mennäänpä nyt asiaan, eli reseptikirja-projektiini. Minulla on kansio aivan täynnä reseptejä, joita olen keräillyt sieltä sun täältä. Osa on myös itse kehittämiäni reseptejä. Kansio on todellakin aivan täynnä ja melkoisen epäsiisti. Päätin keväällä, että kokoan reseptit kirjaan, jossa ne ovat siistimmin ja helpommin löydettävissä. Olen kirjaa tehdessäni huomannut, että se on melkoinen urakka. Reseptejä on noin kymmenen vuoden ajalta ja niiden järjestämiseen ja puhtaaksikirjoittamiseen menee aikaa. En kuitenkaan ota ruokalajeista kuvia, vaan kirjani kuvitukseksi riittää kuvat, jotka erottelevat eri osiot. Eri osioita ovat muun muassa pasta, keitot, suolaiset leivonnaiset, makeat leivonnaiset ja kanaruuat. Seuraavaksi minun pitäisi suunnitella reseptisivujen taustat. Luultavasti haluan jotakin hyvin pelkistettyä ja simppeliä. 

En tiedä, ovatko reseptikirjat jo ihan out, mutta minä tykkään mieluummin katsoa ohjetta kirjasta kuin tietokoneen näytöltä. Minulla on vähän sellainen olo, että kokoan reseptejä yksiin kansiin samoin kuin isoäidit aikoinaan! 



Kirjan teossa olen käyttänyt PinterestiäCanvaa ja Ifoloria

Ps. Valmistujaisjuhlani sujuivat viime viikonloppuna erinomaisesti ja kerronkin niistä myöhemmin lisää! En ole vain vielä malttanut paneutua juhlan kuviin. 

Onko sinulla joitakin kesäprojekteja? :) 

Metsäaiheiset syntymäpäiväjuhlat: Kuvauskehys ja vieraskirja

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Haluan esitellä metsäaiheisista syntymäpäiväjuhlista vielä kuvauskehyksen ja vieraskirjan. Kävimme äitini kanssa pari viikkoa ennen syntymäpäiväjuhlia kevät-messuilla Messukeskuksessa, ja siellä bongasimme upeita kehyksiä, jotka oli koristeltu kukkasin ja oksin. Kehykset toimivat kuvauskehyksenä photobooth-tyyliin. Innostuimme ideasta heti ja aloimme miettiä, voisiko sellaisen toteuttaa juhliin. (Pahoittelut huonoista kuvista. Kuvat on otettu ennen kuin kehyksen tausta oli asetettu paikalleen, mutta minulla ei nyt ole yhtään kuvaa, jossa kehys olisi yksinään taustan kanssa. Taustana toimi valkokangas.) 


Eikun tuumasta toimeen. Veljeni teki vanhasta, harmaaksi kuluneesta puusta (jota ei näin ollen tarvinnut maalata tai muutenkaan käsitellä) rungon kehykselle. Aloitimme rungon koristelun siskoni kanssa kiinnittämällä siihen koeputkia. Olin ostanut koeputket Chez Mariuksesta. Kiinnitimme koeputket rautalangalla käyttäen apuna niittipyssyä. Tämän jälkeen niittasimme kehykseen erilaisia oksia, eukalyptusta, männynoksia, ruskusta ynnä muuta. Seuraavana päivänä kiinnitimme kehyksen yläreunaan koukut, joista laitoimme sen roikkumaan narulla. Lisäsin koeputkiin vettä ja laitoin kukat paikalleen. Käytännössä siis kuvauskehykseen tarvitsee kehyksen (styroksikin käy oikein hyvin), rautalankaa, niittipyssyn, koeputkia, kukkia ja oksia. 


Kuvauskehys onnistui mielestäni oikein hyvin ja se oli loppujen lopuksi aika helppo tehdä. Kuvasimme kaikki vieraat kehyksen takana ja laitamme kiitoskorttien mukana heille kuvat. 


Haluan esitellä myös vieraskirjan, sillä se ei ollut perinteinen kirja. Sain idean "Muistojen aarrearkku"-vieraskirjasta, jossa vieraat saivat kirjoitella pienille lappusille terveisiä ja onnitteluja ja laittaa ne aarrearkkuun. Tästäkin vieraat tykkäsivät ja intoutuivat nähdäkseni tekemään luovempia tervehdyksiä, kuin ehkä normivieraskirjaan olisivat tehneet. 



Lopuksi vielä kuva kynttiläpölli-asetelmasta, joka tervehti juhlan vieraita juhlatilan edustalla. Asetelma on suht simppeli toteuttaa, mutta sitäkin näyttävämpi tunnelmanluoja. Asetelmaan tarvitsee erikokoisia puupöllejä, eripituisia kynttilöitä lasimaljakoissa sekä kukkia. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |