Tänään ei enää puhutakaan treenaamisesta vaan ruuasta. Ruualla ja syömisellähän luonnollisesti on merkittävä osuus laihduttamisessa ja kiinteytymisessä, sillä vain 20% on mahdollinen liikunnan osuus laihduttamisessa. Tämän takia olenkin koonnut teille viikonlopun kevennettyyn herkutteluun sopivia maukkaita reseptejä. Reseptit ovat ahkerassa käytössä keittiössäni, joten voin taata niiden olevan herkullisia.
Ehkä olette jo ihan väsyneitä kaikkialla oleviin smoothie-resepteihin, mutta minä rakastan erilaisia smootheita ja fruitieita ja haluan esitellä kaksi lemppariani. Rakkauttani on edistänyt kätevä "smoothiekone", jolla voin surauttaa smoothieni suoraan juomamukiin. Niin helppoa ja vähätiskistä! Smoothieiden tekoa helpottaa myös se, että kesällä ja syksyllä pakastan mm. mansikat ja mustaherukat annosrasioihin ja -pussukoihin, joista ne on helppo kipata smoothieihin.
|
Ananas-mustaherukkasmoothie, Raikas fruitie sekä Raaka Snickers |
Ananas-mustaherukkasmoothie
150g jogurttia
1 banaani
3 rkl mustaherukoita
purkki ananasta
Paloittele banaani. Lisää tehosekoittimeen jogurtti, pilkottu banaani, mustaherukoita
sekä ananakset mehuineen. Surauta sileäksi ja nauti.
Raikas fruitie
Banaani
Päärynä
Viinirypäleitä
Pilko banaani, päärynä ja viinirypäleet. Surauta tehosekoittimessa (parin jääpalan kera) ja
nauti. Fruitie on parhaimmillaan nautittuna erittäin kylmänä.
|
Bataattiranskikset ja tonnikalapyörykät |
|
Bataattiranskikset ja tonnikalapyörykät
Bataattiranskikset:
1 bataatti
öljyä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta
2 prk tonnikalaa öljyssä
2-3 munaa
1 dl korppujauhoja
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, oreganoa
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Aloita bataattiranskiksista. Kuori bataatti
ja leikkaa se ranskalaisten kokoisiksi paloiksi. Yhdistä kulhossa öljyä ja mausteita.
Dippaa ranskikset mausteöljyssä ja laita uuniin paistumaan.
Yhdistä kaikki tonnikalapyröyköiden ainekset ja muotoile massasta pyöryököitä.
Laita ranskisten kaveriksi uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Tarkkaile uunia,
sillä pyörykät saattavat valmistua nopeammin kuin ranskikset. Halutessasi kuivaa
ranskikset paiston jälkeen talouspaperin päällä.
Banaanijäätelö
2 banaania
2 rkl maapähkinävoita
(hunajaa)
Yhdistä banaanit ja maapähkinävoi muussiksi haarukalla. Lisää halutessasi
hunajaa. Pakasta. Toinen tapa: Kuori banaanit ja pakasta niitä kaksi tuntia.
Soseuta jäätyneet banaanit ja maapähkinävoi (sekä hunaja). Nauti heti.
|
Ananas-mustaherukkasmootie, Raikas fruitie ja Raaka Snickers |
Raaka Snickers (maku.fi)
Pohja:
1 dl maapähkinävoita
2 rkl hunajaa
2 rkl mantelijauhetta
1/10 tl suolaa
Täyte:
8 kpl taateleita
1 rkl kookosöljyä sulatettuna
1 rkl vettä
1/6 tl bourbonvaniljajuahetta
1/8 tl suolaa
Päälle:
1 dl kuorettomia maapähkinöitä
Suklaakuorrute:
3 rkl kookosöljyä sulatettuna
2 rkl hunajaa
3 rkl raakakaakaojauhetta
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä pohja leivinpaperilla pieneen
vuorattuun suorakulmaiseen astiaan. Laita pakkaseen jähmettymään.
Tee
täyte soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella tai haarukalla
(jälkimmäinen vaatii vähän voimaa ja kärsivällisyyttä). Laita täyte
pohjan päälle.
Painele massaan maapähkinöitä. Laita pakkaseen siksi
aikaa kun teet suklaakuorrutteen.
Valmista suklaakuorrute
sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää makeutusta
tarvittaessa. Levitä
pohjan ja täytteen päälle. Anna jähmettyä pakkasessa
ainakin puoli
tuntia. Leikkaa patukoiksi. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.
Herkullista viikonloppua! Sunnuntaina morsiuskuntokuuri -teemaviikko huipentuu arvontaan, kannattaa siis pysyä mukana! :)