Tosi huono vitsi

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Sain juuri kuulla, että juhlapaikallamme on mäkiautokisat hääpäivänämme.

...............................................................................................................

Jännä, ettei juhlapaikan edustajilla käynyt mielessä ilmoittaa asiasta aiemmin.He eivät varmaan olisi ilmoittaneet yhtään mitään ellen olisi itse ottanut heihin yhteyttä muissa asioissa.

Miten käy meidän ulkotilaisuuden ja parkkipaikkojen?

Onhan se kiva, kun taustalla pörrää mäkiautoja, kun minä ja sulhaseni astellaan sellonmusiikin tahdissa aloittelemaan hääjuhlaamme.

Kun morsian teloo itseään häiden alla

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Olin kierolla tavalla iloinen, kun lähes jokakesäinen flunssani iski viime viikolla yleisen elokuun sijaan. Ajattelin, että jes kun nyt maltan tämän sairastella alta pois niin hääpäivänämme olen terve. Ja totta tosiaan, alan olla jo terve, mutta menin sitten telomaan itseäni hieman vakavammin. Jätin nimittäin tänä aamuna käteni kassakaapin oven väliin ja pamautin sen kiinni. Voin sanoa, että pomppuni ilmaan ja kiljaisuni olivat melkomoisia. Ehdin jo hengitellä itseni rauhalliseksi, kunnes kaverini kanssa vilkaisimme oikeaa nimetöntäni ja meinasimme molemmat pyörtyä. Karu näky, kun sormi on ihan mustana ja turvoksissa. Ja voin kertoa, että jomotus ja särky on jatkuvaa. 

No, en kuitenkaan ole lähtenyt jonottamaan ensiapuun, koska luu ei tunnu olevan poikki. Olen sinnitellyt jääpussin avulla ja sillä ajatuksella, että onneksi kyseessä ei ollut vasen nimetön. Todennäköisesti kynsi kuitenkin jossain vaiheessa irtoaa sormesta ja mikäpä sen mukavampaa näin mätäkuussa. Tavallaan harmittaa myös se, etten nyt pysty jatkamaan hääaskarteluja eteenpäin mutta toisaalta sainpa pakollisia vapaapäiviä. 
kuva
Tarkoituksenani ei ole pelotella hääpäiväänsä valmistautuvia morsiamia, vaan olen aina ajatellut, että jos ajattelee jotain huonoa tapahtuvaksi se ei tapahdu. Esimerkiksi jos olisin ehtinyt ajatella, että sormi jäisi kassakaapin oven väliin niin niin ei olisi käynyt (saako muut kiinni, mitä tarkoitan?). Tai voisiko kuvailla asiaa niin, että mielestäni suurten asioiden alla ei voi ottaa liian rennosti vaan täytyy olla  hieman valppaana, jottei mitään ikävää sattuisi. Esimerkiksi nyt olen käynyt läpi kauhuskenaarion, jossa jompikumpi minä tai sulhanen olemme oksennustaudissa juhlapäivänä. 

Tietenkään tällaisten asioiden miettimiseen ja murehtimiseen ei pidä käyttää liikaa aikaa ja voimavaroja, mutta fiksua on varautua niihin asioihin mihin voi. Esimerkiksi minä aion vetää nämä kaksi viikkoa tehostetusti vitamiinipitoisia ruokia ja huolehtia astetta tarkemmin käsien pesusta. Yritän huolehtia tarpeellisista yöunista ja erityisesti veden juonnista. Pieniä asioita, joista tulee varmempi olo ja onhan niistä apuakin.

Oletteko te erityisen varovaisia suuren päivänne alla? :)

Vieheen testausta

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

En suinkaan testannut kalastukseen liittyvää viehettä vaan sulhasen, bestamanien ja isien rintapieleen tulevan kukkalaitoksen tekoa. Olin lykkäillyt vieheen kokeilua, sillä luulin ettei se olisi kovin kivaa puuhaa. Viimein oli pakko tarttua härkää sarvista, koska meidän täytyy tilata kukat ensi viikon aikana. Yllätyinkin suuresti, kun sain kokea kuinka helppoa ja nopeaa hommaa vieheiden teko on.


Tarvitset
  •  sulhasneuloja. Tilasin omani Ruusu ja rautalanka-nettikaupasta. Sulhaselle tulee astetta hienompi malli, joka kiinnitetään magneetilla.
  • kukkarautalankaa (jonka unohdin kuvasta)
  • kukkateippiä
  • sakset
  • kukkia
Sitten ei muuta kuin kukat leikataan sopivan mittaisiksi ja asetellaan niistä halutunlainen kokonaisuus. Kukat kiinnitetään kukkarautalangalla sulhasneulaan ja kiinnitys siistitään kukkateipillä. Vartta voi myös koristella esimerkiksi satiininauhalla. Magneetilla olevan sulhasneulan käyttö on vielä helpompaa, siinä kukat tarvitsee vain tökätä koloseen.




Näillä näkymin teen kaikille vieheet yhdellä, isolla valkoisella neilikalla. Täytyy vielä miettiä, että teenkö varren vain siistimmin kukkateipillä vai koristelenko sen jollakin.


It´s only rock n roll but i like it

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kuten aiemmin olen jo vihjaillut, tulee juhlastamme varsin musiikin täyteinen. Tänään kävin kuuntelemassa, kun sellistiystäväni harjoitteli sisäänmarssikappalettamme ja siitä innostuneena päätinkin koota tänne hieman kappaleita, jotka häissämme tullaan kuulemaan.

Hääparin saapuminen, pelkkä sello

 
Alkuseremonian musiikkiesitys, pelkkä sello
 

Ruokailun ajan musiikin hoitaa Spotifysta soiva Santa Cruz. Tarkoituksena on, että rokki soi jo, kun vieraat astuvat juhlatilaan ja etsivät istumapaikkojaan. Lisäksi yhdistetyllä ruokailu- ja kahvittelulistalla soi mm. Foo Fighters, Guns n Roses, RHCP sekä Queens of the Stone Age.

 
Ruokailun jälkeinen musiikkiesitys, rockbändi  sekä sello



Ensimmäinen  tanssimme on kyllä valssi, mutta rokkivetoinen sellainen. Myöskään vanhempien valssi ei ole mikään perinteinen. Kolmatta valssia emme ole vielä valinneet, mutta sen jälkeen olisi tarkoitus vetäistä vielä yllätysrumbat



Bilebändi aloittaa suoraan yllätysrumban päättyessä. Bändi vetää kaksi rockpainotteista bilesettiä.



Bilebändin jälkeen, noin kello 22:30 aikaan Spotify saa jälkeen alkaa tulittaa, astetta klubimaisempaa menoa kuin bändi.Tällä hetkellä bilelistalla on musiikkia jo reilun kuuden tunnin tarpeiksi, että eiköhän musiikki raikaa koko illan ja yön! Syy, miksi teemme täysin valmiin bilelistan, johon vierailla ei ole pääsyä, on kokemukset monista bileistä, jotka lässähtää siihen, että kaikki saa laitella haluamaansa musiikkia. Meidän vieraamme tuntien kun musiikkitarjonta saattaisi heilahtaa hieman synkäksi. 



Jos rahaa olisi enemmän, palkkaisimme ehdottomasti DJ:n hoitamaan musiikkipuolta bilebändin jälkeen. Päädyimme pohdintojen jälkeen siihen, että musiikki saa kuulostaa meiltä ja esimerkiksi ruokailun taustalla voi vallan hyvin soida iloinen ja energinen hard rock. Kuitenkin kaikkien makuun on pyritty löytämään kappaleita. 

Kuinka tärkeä osa häitänne musiikki on? Kuullaanko juhlissanne elävää musiikkia? :)

Juomaa janoisille sekä nimikkodrinkkimme

maanantai 14. heinäkuuta 2014

On tullut aika lähettää sulhanen Tallinnaan ja viinojen hakureissulle. Häiden suunnittelun alusta lähtien meille on ollut selvää, että tarjoamme vieraillemme juomat koko juhlan ajan. Juhlapaikkaa valitessa kriteerinä oli, että sinne saa viedä oman juomatarjoilun. Valtaosa vieraista on nuoria, jotka jäävät juhlimaan pitkälle aamuyöhön, joten juomaakin kuluu reippaasti. Tarjoamme siis alkumaljat, ruokaviinit, perusolut-siideripuolen sekä drinkkibaarin antimet. Seuraavassa esittelen, mitä kaikkea hakulistalle laitettiin ja häiden jälkeen kerron, mikä juomien todellinen menekki oli. Täytyy vielä mainita, että säästimme yli tuhat euroa hakemalla juomat Viron puolelta. Miksiköhän niitä ei tilattu Alkosta?..
kuva
Juomamenekki on laskettu niin, että päivällä olisi 72 aikuista vierasta ja illalla 55.

Alkumaljat
Gancia Asti DOCG 7,5%     15 ploa
Lehtikuohu (alkoholiton)      4 ploa

Ruokaviinit
Jacobs Creek Shiraz Cabernet 13,5%    26 ploa
Jacobs Creek Riesling 11,5%                14 ploa




 Miedot juomat
A. Le Coq Premium 5,2%              8 lavaa
Heineken Lager 5%                        8 lavaa

Golden Cap Perry 4,7%                  5 lavaa
Fizz Original Dry 4,7%                  5 lavaa

Drinkkibaari sekä avecit
Grants 40% 100cl                                     3 ploa
Remedia Banana Liquer 18%50 cl           4 ploa
Meukow VSOP 40% 100cl                       1 ploa
Beefeater 40% 100cl                                 2 ploa
Smirnoff Red 40% 100cl                           3 ploa
De Kuyper Blue Curacao 24% 50cl          4 ploa
Remedia Cloudberry Liqueur 18% 50cl   4 ploa
Bacardi Superior 37,5% 100cl                  1 ploa
Bacardi Black 37,5% 100cl                       1 ploa

Alkoholittomat juomat
Vichy 0,33 l        72 ploa (oli muuten Tarjoustalossa tarjouksessa)
Coca-Cola          16 litraa
Sprite                  16 litraa

Kaasoni mies suunnitteli meille nimikkodrinkit, joiden valmistamiseen hankimme ainesosat ja drinkkimitat. Drinkkien nimet eivät varmastikaan aukea kaikille, mutta sanotaan vihjeenä, että ne liittyvät Turmion kätilöt (yllätys, yllätys) -nimiseen yhtyeeseen.

Tarjoatteko alkoholitarjoilun koko juhlan ajan vieraillenne? :)

Paperituotteiden suunnittelua á sulhanen: Ohjelma

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Eräänä yönä töistä palattuani minua odotti ihana yllätys. Sulhanen oli suunnitellut ohjelmalehtisemme. :) Täällä pohdiskelin hääpäivän aikataulutusta ja pidettyämme palaveria pitopalvelumme kanssa löimme päivän kulun lukkoon. Ensimmäiseen versioon verrattuna aikatauluun on laitettu ilmaa. 



Pientä ohjelmaa tarkoittaa, ettei ohjelmaa ole varattu koko tunnin ajaksi vaan siihen sisältyy myös hengailuaikaa, jota voi käyttää vaikkapa Dateboxin täyttelyyn. Emme halunneet erityisen tarkasti kertoa ohjelmien sisällöstä tai esimerkiksi mitä tapahtuu, kun hääpari saapuu paikalle. 

Vielä pitäisi löytää jostakin korttipidikkeitä, joihin laittaa ohjelmat. Ne tuntuvat olevan melko kiven alla, joten olisiko kellään kertoa vinkkiä, mistä niitä voisi löytää? Miltä hääpäivän aikataulu vaikuttaa? :)

Paperituotteiden suunnittelua - Bingo

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Täällä on jatkunut paperituotteiden suunnittelu, joista kerroin aiemmin täällä. Tänään käsittelyssäni olivat Datebox ja Aikakapseli, mutta niistä kerron enemmän kunhan saan kaikki niiden osaset valmiiksi. Aiemmin viikolla tein hääbingoa ja nyt tulostuksen jälkeen edessä olisikin  niiden leikkaaminen oikean kokoisiksi. Tällainen bingosta tuli:
Bestmanit olivat eilen maistelemassa luonamme hääviinejä ja toinen heistä keksikin jo nopean tavan saada bingo. Oikealta ylhäältä sivusta alas hän ensin yrittää iskeä kaasoa (mitä siis kenenkään ei tarvitse nähdä), sitten hän lisää kuvan Instaan, minkä jälkeen kehuu itse ruokaa ja vielä puristaa kaaso pepusta, jotta saa tämän juoksemaan. :D 

Mielenkiinnolla odotan, miten vieraat suhtautuvat bingoon. Toivottavasti lähtevät leikkiin mukaan. Itse olen tästä aika innoissani, sillä en ole kertaakaan ollut häissä, joissa olisi ollut bingo. Laitoin bingoon myös yhden huijauksen, eli "Anoppi ryöstetään". Monikohan vieras alkaa sen luettuaan odottaa, että milloinka toisen äiti kaapataan.

Onko muille tulossa bingoa? :)

Kiitoslahjat bestmaneille sekä töykein häävieras ikinä

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kesäkuun käännyttyä heinäkuuhun kävin läpi to do-listaa ja tuumasin, että eipä ole vapaa-ajan vietto-ongelmia tässä kuussa. Mikä siinä onkaan, että vaikka aikaa hääjärjestelyille on ollut vaikka kuinka, niin viimeiselle kuukaudelle jäi eniten tekemistä? :D Ollaan kuitenkin nyt ryhdistäydytty. Parin viime päivän aikana ollaan koemaisteltu viinejä ja muutenkin mietitty juomaostoksia, aloitettu plaseerauksen miettiminen, ostettu kaikkea pientä krääsää (kuten kynttilöitä, kaksipuolista teippiä ja jätesäkkejä) sekä hankittu bestmanien lahjukset. Täällä kerroinkin, kuinka lahjoimme kaasomme etukäteen. Näin päätettiin toimia myös bestmanien kohdalla. 

Bestmanien lahjuslaatikot sisältävät teemavärien mukaisen kravaatin, sikareita ja kaksi pulloa, Salmaria sekä Jägermaisteria. Erinomaisen terveellinen lahja siis! :D Millaisia lahjuksia te annatte bestmaneillenne ja kaasoillenne? :)

Täytyy tosiaan kertoa vielä, mitä vääntöä meillä on ollut erään vieraamme, sulhasen veljen kanssa. Kaikki alkoi sulhasen siskon häistä kolme viikkoa sitten. Sulhasen veli oli ilmoittanut häihin 7 henkeä eli koko perheensä. Häihin kuitenkin tuli paikalle vain veli ja hänen tyttärensä, reilusti myöhässä. Kaaso huomautti sitten, että miksei kaikki tulleet tai miksette ilmoittaneet? Veli suuttui ja tokaisi, ettei heitä ollut tulossa paikalle ketään, lähtivät juhliin ex tempore. Kaaso tuhahti, että seitsemälle hengelle oli varattu ravintolaillallinen, ei noin voi tehdä eikä vuoden tiedossa oleviin hääjuhliin tulla ex tempore.

No, tietenkään veli ei vastannut kutsuumme ajallaan ja uteluihimmekin vasta reilu viikko myöhemmin. Saimme vastaukseksi max 5 henkeä. Laitoimme sitten, että meidän täytyy tietää tarkka määrä osallistujia. Vastaukseksi tuli "alustavasti ei ketään".

Minusta tästä tekee ikävintä se, että kyseessä on sulhaseni veli. Outoa, ettei hän kykene ajattelemaan meidän puoltamme. Jo se miten stresaavaa on, kun ei tiedä tuleeko heitä paikalle yksi vai seitsemän. Selväksi on tullut, ettei veljen perhettä voisi vähemmän kiinnostaa häämme ja siksipä emme enää laske heitä vieraiden joukkoon. 

Onko teillä ollut hankaluuksia vieraiden kanssa?

Hääparin tarina -taulu

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Olen varmaan jossakin postauksessani maininnut, että meille tulee Hääparin tarina-taulu, josta vieraat voivat tutustua tarinaamme. Pitkään mietin, millaisen siitä tekisin, kunnes päädyin hyvin simppeliin versioon mustilla kehyksillä. 


Siitäpä tekin näette vähän, että milloin ollaan tehty mitäkin. :) Täytyy vielä miettiä paikka taululle juhlapaikassa. Ajattelimme myös näin, että tällaisella simppelillä taululla voimme ohittaa varsinkin sukulaisten kyselyt, että "kauankos te olette olleet yhdessä" jne.

Olettekin varmaan huomanneet, että monogrammimme vilisee vähän kaikkialla. Tarkoitus onkin, että monogrammi palaa vieraimme verkkokalvoihin kiinni! :D 

Käyttekö jotenkin häissänne läpi tarinaanne, esimerkiksi diaesityksellä? :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |