Kihlauksen vuosipäivä ja Save the date nettiin?

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Sulhanen mutisi aamulla herättyään, että "Hyvää vuosipäivää" ja hetki meni miettiessä, että jaa mikä vuosipäivä. :D Mutta tosiaan, kihlauksen vuosipäivä siis. Tänään ei ainakaan juhlisteta vuosipäivää, kun sulhanen on treenamassa koko illan, mutta ilmeisesti sitten huomenna jotenkin pienimuotoisesti. Jos tekisi hyvää ruokaa ja köllöttelisi toisen kainalossa, ei kai sitä muuta kaipaa. :)

kuva
Meidän oli alunperin tarkoitus ottaa kihlakuvat jo viime kesänä, tilasin mekonkin silloin kuvausta varten. Kuitenkin ne ovat jääneet roikkumaan. Olemmekin ajatelleet yhdistää kihlakuvat ja save the date-korttien kuvat, kuten ilmeisen moni pari nykyään tekee. Ajatuksenamme on otattaa kuvat tänä kesänä tai alkusyksystä. Ideakin meillä jo on ja sanotaanko vaikka näin, että kyse ei ole perinteisistä save the date-kuvista. :) Actionia ja rock n rollia luvassa! Sen verran voin paljastaa, että luultavasti tarvitsemme suojalaseja kuvauksissa.
Olisiko kivaa saada tällainen save the date-kortti? :D
Mietittiin tässä yksi päivä äidin kanssa, että jos save the date-kortit postittaa, niin se kaksinkertaistaa kutsujen budjetin. No, onko se sen arvoista? Mekin kuitenkin lähetämme kutsuja 120 hengelle eli noin 70/80 kappaletta. Pohdimme siis budjettiasiaa, kunnes hoksasimme, että olisipa nykyaikaista ja edullista laittaa save the date nettiin. Valtaosa kutsutuista käyttää nettiä ja jotka eivät käytä, saavat varmasti apua muilta eli viestin välittyminen tuskin olisi ongelma. Kuitenkin kun virallinen kutsu lähempänä juhlapäivää kolahtaa postiluukusta niin voisiko save the date-kortin julkaista vain netissä?

Mitä mieltä olette ajatuksesta? :)

Häidemme teemaa: industrial, hopea/harmaa ripauksella vanhaa roosaa ja kirjaimet

perjantai 24. toukokuuta 2013

Mitäpä sitä sen kummemmin selvittämään, eiköhän kuvat kerro tärkeimmän.

kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
kuva
Miltäs näyttää? Mitä teemoja teillä on? Miten löysitte ne? :)

Hääkirja

tiistai 21. toukokuuta 2013

Saimme kaasoltani lahjaksi Viivin ja Wagnerin hääkirjan ja täytyy sanoa, että onpa mainio teos! :)

Tänä vuonna ilmestyneessä kirjassa käsitellään hääparin vaiheita monipuolisesti, alkaen kummankin esittelystä ja ensitapaamisesta sukupuihin ja avioliiton 5-vuotissunnitelmaan. 
Kirjaa vauhdittaa Juba Tuomolan hauskat sarjakuvastripit. Mielestäni kirja on monipuolinen ja mielenkiintoinen täytettävä. Kirjaan tulee varmasti palattua usein (kunhan sen ensin saa täytettyä) ja muisteltua suhteen alkuvaiheita. Lopusta löytyy "Meidän huoneentaulumme"-osio, johon täytetään mm. mitä halutaan huonona hetkenä muistaa yhdessäolostamme.

Millaisia hääkirjoja teiltä löytyy? :)

Hyvä pointti ja pappipulma

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Isosiskoni kaikessa viisaudessaan huomautti minulle, että "Kai te olette muistaneet, että vaikkette varaa kirkkoa, niin teidän tulee varata pappi jo nyt?" No niinpä juu... Eipä ollut käynyt mielessäkään.

kuva
Minusta tämä pappiasia on jotenkin hieman hankala. Haluaisin, että pappi ei olisi jäykkä eikä toisaalta tekohumoristinenkaan. Voiko tuntematon pappi pitää meitä liikuttavan puheen? Tietyssä mielessä minusta tuntuu, että pappi kaavussaan ja raamattu kädessään on "ei meitä", kaukainen ja vaikeasti lähestyttävä. Isäni työn puolesta tunnen kyllä veikeitäkin pappeja (jotka on kaikki eläkkeellä), mutta silti minua jännittää, että pappi ei tunnu meistä omalle jutulle. Tiedän kyllä, ettei papin tarvitse pönöttää ja olla liian uskonnollinen, mutta silti. Olenkin mietiskellyt, mistä moiset aatokset ovat nousseet mieleeni, sillä minulla ei ole mitään pappeja eikä avioliiton siunaamista vastaan. Papin aamen on tärkeä ja herkkä hetki, ja siksi haluaisinkin papin ja papin puheen olevan sellainen, jota kuuntelee eikä vain mieti, milloin tämä tylsä kaava pakollisine raamatun tekstineen loppuu. En myöskään halua vihkimisen tuntuvan velvollisuutena ennen juhlaa.

Miten te olette lähestyneet pappiasiaa? Onko se mietityttänyt ketään teistä?

Hääaiheisia tv-ohjelmia

tiistai 14. toukokuuta 2013

Surffailin äsken tv-kanavilla ja huomasin missaanneeni erään hääohjelman. Miten se on mahdollista! :D Totta puhuen en kyllä seuraa kun pääasiassa suomalaisia hääohjelmia. Hääaiheisia ohjelmia kuitenkin tuntuu olevan televisio pullollaan, ainakin näin keväällä ja kesällä, joten ajattelin koostaa niistä hieman listaa:

Kuninkaalliset häät
Nelosella tiistaisin kello 20:00
Ohjelmassa seurataan yhden parin vihkimistä suorana lähetyksenä Helsingin Vanhassa kirkossa. Lämminhenkinen ohjelma, jossa kommentaattorit ja haastattelija.
kuva
Satuhäät
Kakkosella maanantaisin kello 21:00
Seurataan parin häävalmisteluja ja suurta päivää sekä käydään läpi miten pari on tavannut.
kuva
 Kaksi julkkista ja yhdet häät
Livillä syksyllä 2013 
Hakuaika menossa!
Kaikki ohjelmaan valitut pariskunnat saavat julkkisten järjestämät häät ilmaiseksi.
"Tuleva aviopari on kuitenkin täysin tietämätön kaikesta hääpäiväänsä liittyvästä aivan viime hetkiin saakka, sillä vastuu juhlien järjestämisestä on annettu julkkiskaksikolle. Morsiuspari ja julkkikset eivät tunne toisiaan, ja henkilöllisyydet paljastetaan vasta, kun on jo liian myöhäistä perääntyä."

kuva
Neljät häät
Tuli Nelosella keväällä 2012, ja uusintana tänä keväänä.
Ohjelmassa neljä morsianta vierailivat toistensa häissä ja pisteyttivät häiden eri osa-alueet. Voittajapariskunta pääsi häämatkalle.
kuva
Meidän häät
Tuli Subilla keväällä 2010.
Jokaisessa jaksossa juontaja Lola Wallinkoski tutustui pariskunnan yhteiseen historiaan ja selvitti millaiset häät pari haluaa. Eri asiantuntijoiden avulla valittin hääpukua, suunniteltiin menua ja niin edelleen.
kuva
Hulluna häämekkoihin (Say yes to the dress)
Arkisin Livillä kello 16:00.
Ohjelma kertoo hääpukuliike Kleinfieldin tyäntekijöistä, asiakkaista ja sen oikean puvun löytämisestä
kuva
Hääsuunnittelijat Tori & Dean
Avalla ma-ke kello 22:00.
Juhlien järjestäjät Tori ja Dean toimivat ohjelmassa hääsuunnittelijoina ja  auttavat tavallisia ihmisiä unelmiensa häiden järjestämisessä sekä tuovat häihin ripauksen Hollywoodin taikaa ja glamouria.
kuva
 Morsiandieetti
 Tuli Livillä aamuisin viime vuoden. Amerikkalainen  tv-sarja, jossa timmi musta mies piiskasi löllöpepuista kiinteitä morsiamia kuudessa viikossa.
kuva
Häähullut (Bridezillas)
Livillä lähes päivittäin ja aina eri kellonaikaan.
Ohjelma seuraa morsiamia, joilla vähäsen lipsuu yli.
kuva

Häät sulhasen tapaan
Tulee Liviltä hieman vaihtelevasti.
Ohjelmassa sulhanen järjestää häät kolmessa viikossa yksin. Viihdyttävää katsoa, kuinka sulhanen tuskastelee ja nauttii juhlien järjestämisen kanssa.
kuva
Edit.
Laihduttamalla unelmahäät
Livillä torstaisin 22:00.
Yhdistelmä Suurinta pudottajaa ja hääsuunnittelua. Ylipainoiset parit kilpailevat unelmiensa häistä.
kuva

Mitä näistä seuraatte itse? Tuleeko mieleen muita hääaiheisia tv-ohjelmia? :)

Kaipa tuota saadaan juhlat aikaiseksi

maanantai 13. toukokuuta 2013

Ajatus oli tehdä viimeisiä kouluhommia, mutta minkäs teet, kun sisko osasi soittaa juuri sopivasti ja siinä tuli sitten keskusteltua niin paljon hääjutuista, ettei enää millään malta keskittyä opiskelemaan. Kaiken lisäksi Satuhäät alkaa ihan puolen tunnin päästä. :D

kuva
 Mistä muistinkin, etten olekaan tänne kertonut miten hääpaikan katsomisen kanssa kävi, vaikika niin lupailin. Muutenkin tässä on ehtinyt edetä monikin asia. Päivitystä siis hääsuunnittelutilanteeseen:

Hääpaikkaa käytiin katsomassa, ja sehän oli ihan mieletön siis. Kaiken puolin mainio ja meidän oloinen. Vieläkään en uskalla siitä kertoa enempää, sillä paikassa ei ole keittiötä ja paljon riippuu nyt siitä, saammeko sellaisen cateringin, jolta homma sujuu. Olemme laittaneet tarjouspyynnöt kahteen pitopalveluun, jotka ovat hoitaneet cateringia kyseisessä paikassa. Peukut pystyyn! Äiti mietti, että aika karu paikka juhlapaikaksi, että oletteko työ nyt ihan tosissaan. Samaahan hän oli miettinyt teemaväreistämme. Noo, alkoihan ideamme upota, kunhan näytin läjän inspiraatiokuvia. :D

kuva
Valokuvaaja on aika lailla varmistettu. Puolituttu, hyvän tyylin omaava ja huokea. Hän hoitaisi kuvauksen dokumentaariseen tyyliin aamusta iltaan ja eiköhän hän voi jäädä yöksi bilettämään, kun  juhlavieraissa on paljon hänen ystäviään. Mainiota!

Hääpuku, ei en ole ostanut saati sovittanut yhtäkään, mutta haave on eräästä. Luulin, ettei sitä olisi mahdollista saada Suomesta, mutta sitten näin mainoksen, jossa mainostettiin kyseisen suunnittelijan muita pukuja löytyvän kyseisestä liikkeestä. Laitoin sukkana kyselyä menemään, josko tuokin haavepukuni löytyisi ja sitä pääsisi sovittamaan.

Musiikki eli kaksi bändiä ja äänentoisto ovat hoidossa.

Huomenna mennään ostamaan nämä.

kuva
 
Ilmeisesti tärkeimmät asiat on siis aika hyvästikin aikataulussa ja mallillaan? :)


Monogrammeja

lauantai 4. toukokuuta 2013

Kerroin noin vuosi sitten hankkineeni häihimme puiset kirjaimet, jotka tulevat olemaan osana hääpaikan koristelua. Noo, mites jos kirjaimista muodostaisi osan häiden teemaa? Joko etunimen ensimmäisistä kirjaimista tai sukunimemme (tulevan sukunimeni) ensimmäisestä kirjaimesta. Sinänsä olisi hauskaa juhlistaa tällä tavalla myös uutta sukunimeäni. Kirjaimia voi hyödyntää monella eri tavalla lähtien kutsuista, lautasliinoista ja kekseistä. Ei olisi hassumpi ajatus ideoida kirjainmonogrammi ja hyödyntää sitä läpi hääjuhlan.

Wedding chick-sivustolta löytyy monogrammikone, jolla voi tehdä omia monogrammeja. Esimerkiksi näin:
Kuitenkaan en haluaisi monogrammin olevan liian "kuninkaallinen" vaan rennohko ja meille sopiva.
kuva
kuva
kuva
Itse asiassa sulhoni on toivonut, että häissämme meillä olisi nimikoidut lautaset. Ainakin elinno finland valmistaa nimikoituja astioita. Kaiverrettuja laseja voisi kysellä kultaliikkeistä.

kuva
Jos ei muuta, niin kekseihin ainakin voisi iskeä kirjaimet:
kuva
kuva
kuva
kuva
Mitäs pidätte? :)

Naimisiin asuntolainan, lasten ja koiran takia?

perjantai 3. toukokuuta 2013


Kun pääsin ylioppilaaksi juhlavieraat kyselivät, että mitäs sinä nyt teet. Ja kaikille jouduin vastaamaan, että en tiedä, mihin sain sekä ymmärtäväisiä ”onhan tässä aikaa miettiä”-vastauksia sekä ”aijaa, no mitäs sinä sitten teet, jos et tiedä mitä teet”-vastauksia, joista kuulsi ettei välivuoden pitäminen ole ok.

kuva
Häissämme saamme varmasti kuulla tuon saman kysymyksen, mitäs te nyt, milloin ostatte omakotitalon, muutatteko synnyninseudullenne, ja kaikista tärkeimpänä: milloin saatte lapsia? Jälleen vastaus on en tiedä/ ei tiedetä. 

kuva
Miksi naimisiin menemisen pitäisi sitten tarkoittaa muuta kuin, että rakastaa toista niin paljon, että haluaa jakaa loppuelämänsä hänen kanssaan? Toisaalta, monihan nykyään hankkii lapsia ja ottaa asuntolainaa ennen naimisiin menoa, ja joissakin tapauksissa ei mene ollenkaan naimisiin. 
kuva
Toki ymmärrän, että näihin ajatuksiini vaikuttaa myös ikäni. Kymmenen vuoden päästä saatan ajatella aivan eri tavalla. Tärkeimpänä pidän kuitenkin puolisoa. Ymmärrän, että usein naimisiin meno on luonteva askel matkalla tuleviin haaveisiin ja vahvistaa yhdessäoloa. 

kuva
Menen naimisiin hänen kanssaan, en mahdollisten tulevien lastemme tai omakotitalon. Menemme naimisiin toistemme takia, ja siinä on kaikki syyt. Tällä hetkellä ei ole muita syitä, toki ajatuksia ja toiveita tulevasta, mutta ei ilman häntä. 
kuva
Ps. Lähdemme tänään reissuun itärajalle ja katsastamaan jo varaamamme hääpaikan. Peukut pystyyn! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |